Începe maratonul negocierilor CCM-ului din CEO

308

Administraţia din cadrul Complexului Energetic Oltenia a stabilit o serie de întâlniri, la final de săptămână, cu sindicatele din CEO pentru negocierea şi semnarea Contractului Colectiv de Muncă, potrivit celor parafate, vineri dimineaţa, la Ministerul Energiei. În aceste zile, discuţiile între conducere şi sindicate s-au purtat prin intermediul unor comisii de lucru, care se vor întâlni şi astăzi, urmând însă ca vineri, la ora 10.00, la Sucursala Rovinari a complexului, să aibă loc o primă întâlnire lărgită a liderilor sindicali cu administraţia companiei, pe marginea restructurărilor anunţate pentru luna iunie. În aceeaşi zi, câteva ore mai târziu, Comisia de Negociere a CCM, se va întruni, pentru prima oară de la protocol, pentru discutarea contractului. Comisia în cauză are stabilite întâlniri şi sâmbătă, şi duminică, tot pentru creionarea noului CCM.

Administraţia CEO a muncit de zor, în aceste zile, pentru stabilirea termenilor în care se va parafa Contractul Colectiv de Muncă al unităţii pentru 2015, pe baza protocolului semnat la Bucureşti. Pentru a-şi demonstra însă buna-credinţă, conducerea CEO a avizat acordarea, marţi, a primelor discriminatorii pentru femei, dar şi virarea în conturile angajaţilor a câte 100 de lei pentru fiecare salariat al companiei, din cei 250 stabiliţi, lunar, drept primă de vacanţă. Partea a doua din recompensa respectivă, adică 150 de lei, se vor acorda însă, abia, luna viitoare. Tot administraţia a stabilit şi nişte întâlniri zilnice cu sindicatele, în aşa-numitele Comisii de Lucru, care au prestat atât marţi, cât şi miercuri, şi se vor întâlni, cu siguranţă, şi azi, dar şi marea întrevedere, de vineri, de la Rovinari.

Peste 100 de sindicalişti, la Rovinari!
De altfel, vineri la ora 10.00, peste o sută de sindicalişti vor participa la discuţiile de la Rovinari cu administraţia pe marginea programului de restructurare, urmând ca la ora 13.00, Comisia de Negociere a CCM să se întâlnească într-o primă şedinţă de după protocolul de la Bucureşti. Comisia de Negociere este întrunită şi sâmbătă, dar şi duminică la Rovinari, pentru că se doreşte semnarea noului CCM cel târziu până marţi.
Reamintim că, aproape 40 de angajaţi ai CEO şi lideri de sindicat au suspendat, vineri, greva foamei pentru semnarea acestui Contract Colectiv de Muncă în care s-au stipulat deja o serie de drepturi avute de salariaţi şi în contractul trecut.
A.Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here