Începe lupta pentru şefia PNL Târgu-Jiu – Când Gorgotă şi Nădrag se bat câştigă Orzan

167

deschidereMai este mai puţin de o lună până la alegerile interne din PNL Târgu-Jiu. Lupta nu va fi una de nebăgat în seamă asta deoarece, cei care îşi vor disputa scaunul deţinut până nu demult de preşedintele Dian Popescu vor juca un rol important la alegerile interne, în special la cele pentru Primăria Târgu-Jiu.

Deocamdată însă doar un candidat s-a înscris oficial în lupta pentru PNL Târgu-Jiu, este vorba de Daniel Gorgotă, cel care a împlinit un an de zile de când s-a înscris în organizaţie. Matei Nădrag ar putea fi însă al doilea candidat redutabil pentru şefia filialei municipale, deşi câştigătorul încă de pe acum este anunţat a fi, la bursa zvonurilor liberale, Gheorghe Orzan, al doilea om din organizaţia judeţeană.

La prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, de după alegerile pentru şefia PNL Gorj, s-a stabilit şi data alegerilor pentru şefia organizaţiei municipale. Este vorba despre data de 20 noiembrie, scrutinul urmând să aibă loc, la fel ca şi la ultimele alegeri din filială, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu. De data aceasta poziţia de preşedinte al PNL Târgu-Jiu va fi disputată de mai mulţi candidaţi, primul care şi-a depus candidatura fiind Daniel Gorgotă.

Ghinion politic

Omul de afaceri Daniel Gorgotă are doar un an de când a intrat în rândurile liberalilor gorjeni. Deşi a plecat de la PD-L, în urma mai multor discuţii savuroase cu liderii organizaţiei ,,portocalii” şi mai multe certuri cu Ionel Manţog, Gorgotă a fost primit cu braţele deschise în PNL de fostul preşedinte al organizaţiei Dan Ilie Morega. Gorgotă nu s-a bucurat însă prea mult de ,,umbrela” parlamentarului fost şef de organizaţie, deoarece demisia acestuia l-a lăsat descoperit pe politicianul afacerist. După ce l-a regretat pe Morega, Gorgotă s-a implicat în lupta pentru şefia organizaţiei, greşind însă candidatul de partea căruia trebuia să se posteze. Sprijinul pentru Radu Angheloiu nu i s-a dovedit prea avantajos iar în momentul în care a vrut să îşi depună candidatura pentru o funcţie în prezidiul organizaţiei, a fost refuzat. Motivul, conform statutului, Gorgotă nu avea vechimea necesară în partid pentru a putea candida pentru funcţia de conducere dorită. Acesta nu a renunţat însă la dorinţa sa de a-şi demonstra veleităţile de lider politic, iar pe 18 octombrie, adică luni, acesta şi-a depus candidatura pentru şefia PNL Târgu-Jiu.

Gorgotă se vede tras în piept

Gorgotă susţine că gestul său nu a fost însă privit cu ochi prea buni de liderul interimar al PNL Târgu-Jiu, Matei Nădrag, şi nici de preşedintele PNL, Dian Popescu. Asta deoarece ambii nu ar fi vrut să îi pună la dispoziţia candidatului baza de date a organizaţiei municipale, lucru important pentru buna desfăşurare a campaniei sale electorale. ,,Mi-am depus candidatura pe 18 octombrie, dar mi-am anunţat intenţia de a candida deja cu două săptămâni înainte. Dian, Orzan şi Nădrag nu au fost prea mulţumiţi iar în momentul în care am cerut baza de date am fost refuzat. Îi rog însă să îmi permită accesul la această bază deoarece eu trebuie să îi găsesc pe cei care vor vota. Chiar am solicitat acest lucru în cererea mea de candidatură. Ei au afişat în schimb o listă cu delegaţi, 128 la număr, fără alte date de contact”, a declarat Gorgotă.

Sesizare la Secretariatul General al PNL

Refuzul lui Nădrag l-a nemulţumit pe Gorgotă care s-a adresat cu o sesizare Secretariatului General al PNL. ,,Nu înţeleg de ce nu mi se dă baza de date. Au ceva de ascuns sau au ceva împotriva candidatului Gorgotă? Ca să mă lămuresc am cerut ajutor celor de la Secretariatul General al PNL. Aştept un răspuns de acolo. Eu nu fac scandal deoarece vreau să am o atitudine corectă faţă de partid. Dar nu este posibil să nu mi se dea ce cer. Apoi sunt foarte puţini cei 128 de delegaţi. Doar atâţia membrii cotizanţi, cu plata la zi, are PNL Târgu-Jiu”, s-a mai întrebat Gorgotă.

Nădrag lămureşte şi anunţă că nu va lupta cu Cârciumaru

Preşedintele interimar al PNL Târgu-Jiu, Matei Nădrag susţine că într-adevăr i s-a solicitat baza de date, dar aceasta se află la organizaţia judeţeană nu la cea municipală. ,,Nu puteam să îi dau lui Gorgotă baza de date dacă ea se află nu la noi ci la judeţ. Lista de delegaţi la alegerile municipale le-am afişat la sediul organizaţiei judeţene, iar convocatorul cuprinde cele 128 de persoane”, a explicat Nădrag.

În privinţa candidaturii sale la şefia PNL Târgu-Jiu, Nădrag susţine că nu s-a hotărât deocamdată. ,,Am timp să îmi depun candidatura. Pot face asta până cu 48 de ore înainte de scrutinul din 20 noiembrie. Dacă voi candida şi voi ieşi preşedinte eu nu voi participa la alegeri pentru Primăria Târgu-Jiu, şi vreau chiar să menţionez că numele meu nu se va regăsi nici măcar pe lista de consilieri municipali”, a declarat Nădrag.

În ce priveşte ,,problema” Gorgotă, Nădrag speră că se va rezolva amiabil el subliniind că are o relaţie de prietenie foarte bună cu acest candidat supărat.

Gorgotă vrea la Primăria Târgu-Jiu

Dacă Nădrag şi-a exprimat deschis intenţia de a nu candida la primăria Târgu-Jiu, dacă va ieşi preşedinte de organizaţie, Gorgotă spune exact invers. Gorgotă susţine astfel că dacă va fi ales preşedinte al PNL Târgu-Jiu va candida cu siguranţă împotriva lui Florin Cârciumaru, şi chiar dacă va pierde în lupta cu acest candidat este convins că va obţine rezultate foarte bune pentru PNL.

Orzan, susţinătorul lui Nădrag sau candidat?!

În ceea ce îl priveşte pe Gheorghe Orzan, al doilea om ca importantă din organizaţie, acesta şi-a exprimat dorinţa, susţin surse din PNL, de a candida la Primăria Târgu-Jiu chiar cu condiţia de a nu fi preşedinte de organizaţie. Matei Nădrag susţine în schimb că Orzan şi-a promis sprijinul pentru potenţiala sa candidatură la şefia PNL Târgu-Jiu şi că acesta nu ar candida. Existând însă deja un precedent după cele petrecute cu Radu Angheloiu, liberalii şoptesc pe la colţuri că Orzan va rămâne candidat în ultima săptămână de campanie ori va trece de partea lui Gorgotă.

Contactat telefonic, Gheorghe Orzan nu a răspuns, el neputând astfel să comenteze zvonurile şi glumele apărute pe seama sa în PNL Târgu-Jiu. În schimb Gorgotă susţine că a auzit şi el unele dintre aceste zvonuri la adresa lui Orzan.

În concluzie, lupta pentru locul deţinut anterior de Dian Popescu se dovedeşte foarte interesantă. În PNL Târgu-Jiu au apărut deja trei potenţiali candidaţi, şi sunt anunţaţi alţi candidaţi ,,surpriză”. Miza este atât şefia organizaţiei municipale cât şi candidatura preşedintelui pentru Primăria Târgu-Jiu. Mai sunt însă mai bine de trei săptămâni de campanie electorală, iar deocamdată doar Gorgotă spune că se pregăteşte să îşi atragă de partea sa delegaţii.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here