Începe Liga a 4-a? Vineri, decizia finală!

478

Reprezentanţii formaţiilor care vor lua parte la Campionatul Judeţean, în acest sezon, au solicitat, săptămâna trecută, amânarea primei runde din Liga a 4-a. Din această cauză meciurile din etapa inaugurală au fost programate duminică, dar o decizie finală nu a fost încă luată. Cei mai mulţi oficiali s-au plâns de numărul mic de jucători, iar perioada de transferuri s-a prelungit. Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu, a declarat că situaţia materială precară în care se află fotbalul mic a afectat foarte multe formaţii. “Duminică debutează şi prima etapă din Liga a 4-a, deocamdată sunt 14 echipe, o echipă cu probleme, e vorba de Jiul Rovinari. Au în continuare datorii şi conform hotărârii Comitetului Executiv nu vor fi programaţi dacă nu îşi achită datoriile. Mâine (vineri), vom lua o decizie finală în ceea ce priveşte campionatul, perioada de transferuri, perioada de legitimări, sper să nu fie probleme şi să începem, duminică, într-un climat de fair-play şi de sportivitate”, a spus Prunariu.prunariu

Minerul Motru, exemplu elocvent!
Preşedintele AJF a admis că am fi avut parte de un campionat mai tare şi mai atractiv dacă Minerul Motru s-ar fi înscris în Liga a 4-a. Şeful de la fotbalul mic s-a declarat extrem de dezamăgit că o echipă fanion a Gorjului a ajuns într-o situaţie de neimaginat. “Cu Minerul Motru e o mare problemă pentru că a fost, într-un fel, un pol de fotbal acolo în zonă, o bază super modernă, păcat că s-a întâmplat aşa, nu e treaba noastră, e treaba autorităţilor. N-au reuşit nici măcar la Liga a 5-a sau la Liga a 4-a să-şi înscrie o echipă. E păcat pentru localitate, e păcat pentru fotbalul de acolo. Am înţeles că nu sunt bani, că nu mai au jucători. Eu sper măcar la juniorii C şi D să-şi înscrie echipele şi să continue, măcar să nu dispară încă o echipă de pe eşichierul fotbalului gorjean. Cred că aveam un campionat mai puternic, mai valoros dacă venea şi Minerul Motru”, a spus Prunariu.
Acesta a admis că sărăcia din fotbalul autohton îi îndepărtează pe jucători şi pe arbitrii de sportul rege, iar această situaţie nu se regăseşte numai în Gorj. “Nu uitaţi că foarte mulţi jucători care au jucat la Motru în Liga a 3-a au plecat în străinătate să-şi caute servicii. Nu e simplu, e foarte greu să mai găseşti jucători, chiar şi cu arbitrii avem probleme. Nu mai vine nimeni la arbitraj, sunt baremurile foarte mici şi oameni pleacă în străinătate să-şi găsească de lucru. Sper să depăşim momentele acestea pentru că această situaţie nu e numai în Gorj, e în toată ţara”, a admis Prunariu.

Există bani pentru Liga a 3-a?
Echipele din Gorj nu au reuşit în ultima perioadă să pătrundă în cel de-al treilea eşalon valoric al fotbalului românesc. Chiar dacă formaţiile noastre s-au împiedicat pe plan sportiv, Mihai Prunariu a declarat că echipele din judeţ ar putea evolua în Liga a 3-a dacă ar avea o situaţie financiară stabilă. Pe scurt, ca să joci mai sus trebuie să te ţină buzunarul, iar în acest moment tot mai puţine echipe din Gorj se pot lăuda cu banii necesari sau infrastructura adecvată.
“Până la urmă s-a stabilit că se va da baraj şi cred că e un lucru în regulă, pentru că Federaţia Română de Fotbal a solicitat pentru completarea seriilor din Liga a 3-a şi altor echipe să vină să se înscrie. Şi nu au fost, din păcate. E sărăcie la nivelul României, sunt atâtea probleme. Problema noastră nu este să câştigăm meciul de baraj, problema noastră este dacă o echipă din Gorj, care se impune în campionatul judeţean şi câştigă şi barajul, are posibilităţi financiare să continue la Liga a 3-a. În decursul timpului au fost, nu neapărat în Gorj, ci şi în alte localităţi din alte judeţe, echipe care s-au înscris în Liga a 3-a şi apoi s-au retras şi s-au desfiinţat, n-au mai rămăs nici măcar la Liga a 4-a sau Liga a 5-a. Dacă nu ai posibilităţi financiare, nu are rost să te înscri acolo pentru că încurci toate lucrurile, rămâne clubul cu datorii, şi nici la Liga a 4-a nu poţi să vii pentru că trebuie să îţi achiţi datoriile către Federaţie. Intri într-un cerc vicios până la urmă. Orice echipă trebuie să îndeplinească acest criteriu financiar, să aibă bani să ţină măcar un an echipa la Liga a 3-a”.

Meciurile programate în prima rundă:
AS Stejari – CS Novaci
Gilortul Târgu Cărbunești – Unirea Crușeț
Vulturii Fărcășești – Parângul Bumbești Jiu
Internațional Bălești – Știința Hurezani
Minerul II Mătăsari – Petrolul Bustuchin
Viitorul Negomir – Petrolul Țicleni
Energetica Tismana – Jiul Rovinari
Știința Turceni – Petrolul Stoina
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here