Începe judecata în dosarul fostului manager al CEO

234

În ziua în care au sperat ca judecătorul de caz să trimită cauza la procuror pentru refacerea cercetărilor, toți cei trei inculpați din dosarul de abuz în serviciu, printre care se află și Laurențiu Ciobotărică, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia, au aflat că s-a dispus începerea judecății. ”Respinge cererile şi excepţiile invocate de inculpaţi prin apărătorii aleşi. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul DNA – Serviciul Teritorial Craiova privind pe inculpații Ciobotărică Ion Laurenţiu, trimis în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Jianu Dorina, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Antonie Daniel, trimis în judecată pentru infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii. Încheierea este supusă contestaţiei în termen de trei zile de la comunicare”, a stabilit, ieri, judecătorul de caz de la Tribunalul Gorj. Măsura controlului judiciar va fi analizată de instanța ierarhic superioară, la Curtea de Apel Craiova.
jianuLaurențiu Ciobotărică a fost trimis în judecată pe 8 iunie, pentru abuz în serviciu, alături de Dorina Jianu, șefa de la Legislație și Guvernanță Corporativă, acuzată de complicitate și Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere. Suspiciunea este că i-ar fi acordat, prin hotărâre de Directorat, 128.100 de lei lui Aurel Medințu, pentru a demisiona din funcția de director al Diviziei Energetice. Primul termen în proces va avea loc pe 12 iulie.
Până la finalizarea urmăririi penale, Complexul Energetic Oltenia nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 128.100 de lei, reprezentând contravaloarea plăţilor compensatorii acordate fostului membru al Directoratului.antonie_ins

“La data de 22 decembrie 2015, inculpații Ciobotărică Ion Laurențiu, în calitate de președinte al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu și Antonie Daniel, în calitate de membru al Directoratului SC CEO SA Târgu-Jiu, au aprobat și acordat în mod nelegal, unei persoane, o compensație financiară constând în cinci remunerații fixe lunare avute de aceasta din urmă în calitate de membru al aceluiași Directorat, respectiv 128.100 lei. Cei doi au beneficiat de sprijinul inculpatei Jianu Dorina, director al Direcției Juridice și Guvernanță Corporatistă, care a întocmit o opinie juridică favorabilă punctului de vedere al acestora. Concret, inculpatul Ciobotărică Laurențiu, în înțelegere cu inculpata Jianu Dorina, nu a făcut altceva decât să amestece/să suprapună în mod intenționat diverse prevederi legale și situații de fapt pentru a crea confuzie și a da o aparență de legalitate acțiunilor lor ilicite”, se precizează în comunicatul DNA.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here