Începe judecata în dosarul fostului director al SNLO

262

Judecătorii Tribunalul Dolj au decis că poate să înceapă judecarea dosarului supranumit ”Masa Caldă”, în care inculpat este și Daniel Burlan, fostul director al fostei Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO). Instanța a constatat ”legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”. Magistratul de caz a verificat și legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Hotărârea nu este definitivă.

”Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Burlan Daniel, Ciorecan Alexandru, Ogârlaci Vasile, Caragea Mihai, Olaru Daniel, Crețan Vasile, Mezinca Mircea, Iovan Sorin Ioan, Gheorghescu Florentin Nicu, Râbu Vasile, Ghiga Ion, Dondera Ion, Stelescu Nicolae, Giuranu Liviu, Bojincă Constantin, Năstasie Sebastian, Căciulan Marinela Ana (fostă Drăghici), Giuran Nicolae, Tatomir Valentin, Ciocan Fănel, Popescu Gheorghe, Mihăilă Virgil, Olaru Marian și SC Cazare Cantine Motru SA. Cu contestaţie în termen de trei zile de la comunicare”, au decis magistrații de la Tribunalul Dolj.

Daniel Burlan a fost deferit Justiției  în luna iunie a anului trecut, alături de 22 de persoane, foşti sau actuali angajaţi ai CEO. Acesta a fost trimis în judecată în cauza care a vizat decontarea ilegală a unor porţii de mâncare de către compania din minerit, respectiv infracţiunea de delapidare.  Aceeași calitate de ”inculpat” o are și Cazare Cantine Motru, prestator contractual al serviciilor de masă, care ar fi “asigurat masă caldă și alte alimente altor persoane decât celor îndreptățite și în alte împrejurări decât cele legale, ajutând reprezentanții unităților miniere la comiterea infracţiunii de delapidare, cauzând un prejudiciu la SNLO, la acea vreme, de 2.810.813, 3 lei”. (L.F.)

 

Detalii în ediția de mâine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here