Începe Festivalul „Pe fir de baladă”

313

Picture 036Sute de copii din toată ţara sunt aşteptaţi la Târgu-Jiu pentru a participa la o nouă ediţie a Festivalului interjudeţean pentru copii şi tineret „Pe fir de baladă”.

Sfârşitul de săptămână va aduce la Târgu-Jiu sute de copii talentaţi, veniţi din toată ţara pentru a participa la Festivalul interjudeţean pentru copii şi tineret „Pe fir de baladă”. Concursul se va desfăşura pe două secţiuni: folclor şi meşteşuguri tradiţionale. La prima secţiune şi-au anunţat participarea reprezentanţi ai mai multor judeţe, printre care Bihor, Timiş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Olt, Argeş, Vâlcea, Mehedinţi, Cluj şi, bineînţeles, Gorj. De asemenea, la secţiunea meşteşuguri tradiţionale, vor concura copii şi tineri veniţi din Buzău, Dâmboviţa, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Neamţ, Bihor, Sălaj, Timiş şi Gorj. Ca în fiecare an, concursul va începe cu tradiţionala Picture 018paradă a portului popular, ce va avea ca punct de plecare Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. „Parada portului popular va avea loc sâmbătă, începând cu ora 09:15, când participanţii vor pleca din curtea Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”. Se vor opri în Piaţa Prefecturii, unde vor fi întâmpinaţi de oficialităţi. Urmează apoi concursul propriu-zis, ce se va desfăşura începând cu orele 11:00, la Casa de Cultură din Târgu-Jiu. În paralel, între orele 11:00 şi 15:00 se va desfăşura şi Târgul naţional al meşterilor populari copii. Dacă vremea ţine cu noi acesta se va desfăşura în centrul municipiului; în caz contrar va fi organizat într-o sală a Palatului Copiilor”, a precizat Pompiliu Ciolacu, directorul Palatului Copiilor. Ultima zi a festivalului este rezervată Galei Laureaţilor, ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, începând cu orele 10:00. De-a lungul anilor, trofeul Festivalului „Pe fir de baladă” a ajuns cam prin toate judeţele ţării, reprezentanţii Gorjului reuşind însă de fiecare dată să impresioneze juriul şi să obţină numeroase premii I. „Pe fir de baladă” este unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor pentru copii din ţară şi reuşeşte ca în fiecare an să adune în judeţul nostru un număr impresionant de tineri talentat.

Organizatori

Festivalul „Pe fir de baladă” este organizat de Palatul Copiilor din Târgu-Jiu, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Târgu-Jiu, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Şcoala Populară de Artă, Ansamblul Artistic „Doina Gorjului” şi Consiliul Judeţean Gorj.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here