Începe deszăpezirea Transalpinei. Asfalt nou la Rânca

584

Cabanierii și proprietarii de pensiuni din Rânca vor ca Transalpina să fie deszăpezită și redeschisă mult mai repede circulației. Deputatul USR de Gorj, Radu Miruță, a anunțat că a purtat discuții cu ministrul Transporturilor în legătură cu redeschiderea celei mai înalte șosele din țară. Termenul anunțat inițial era de 1 iulie.

„Transalpina este artera aortă a Râncii și a zonei Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Crasna-Bumbești Pițic și trebuie să stea deschisă cât mai mult timp. Am avut ieri (n.red. luni) la Parlament o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care va modifica reglementarea actuală conform căreia Transalpina va fi blocată o perioadă fixă de timp pe an, așa cum este în prezent, iar echipele de la DRPD Craiova și SDN Târgu Jiu vor interveni. Fiindcă mai mult ca în alți ani, din cauza pandemiei, hotelierii din Rânca au avut o perioadă complicată, Transalpina va fi deschisă în curând, în sprijinul acestor agenți economici, în primul rând. Termenul legal din prezent era 1 iulie, însă se va interveni pentru deszăpezire mult mai devreme, odată cu modificarea acestui ordin”, a transmis Radu Miruță.
Două utilaje vor începe operațiunea de deszăpezire din zona sudică (Rânca) a DN 67C și două din zona nordică (Obârșia Lotrului). Inițial se va înainta pe un singur sens de mers până când cele două echipe de deszăpezire se vor întâlni și vor străpunge zăpada. Apoi, se va elibera și celălalt sens de mers, iar o comisie va face inspecția și va permite accesul turiștilor pe Drumul Regelui.

„Terminăm cu gropile”
„Cu toate că a căzut multă zăpadă în primăvară și a fost frig, se vor face eforturi, iar Transalpina va alimenta din nou cu sânge oxigenat mediul economic din zona Rânca-Novaci. Bonus, stratul de uzură al șoselei naționale din zona stațiunii Rânca va fi frezat și se va turna un asfalt nou, după ani în care slalomul printre gropi era la mare modă”, mai anunță deputatul USR, care speră ca autoritățile locale care administrează stațiunea Rânca, în speță primăriile din Novaci și Baia de Fier, să facă demersuri pentru ca fluxul de turiști adus de Transalpina „să lase banii în zonă”, nu doar să treacă admirând superbul peisaj din mașină.
„Deschidem Transalpina, terminăm cu gropile, dar când rezolvă problema câinilor vagabonzi, a canalizării, a gunoiului, a vânzătorilor ambulanți care stau în ploaie, neavând o zonă amenajată în stațiune, a producătorilor locali, a cărților funciare, a nămoalelor laterale? Rânca este plămânul județului Gorj și trebuie să primească atenția cuvenită din partea tuturor factorilor responsabili”, a conchis Miruță.
Anul acesta, sezonul de schi s-a prelungit și în vacanța de Paște.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here