Începe deszăpezirea Transalpinei

447

Cabanierii din Rânca vor ca Transalpina să fie deszăpezită cât mai curând, deși s-a anunțat oficial că va rămâne închisă până pe 1 iulie.

Deputatul Radu Miruță a anunțat că a avut ieri la Parlament o întrevedere cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care va modifica reglementarea actuală conform căreia Transalpina va fi blocată o perioadă fixă de timp pe an, așa cum este în prezent, pentru ca drumarii să poată interveni.

„Transalpina este artera aortă a Râncii și a zonei Novaci-Baia de Fier-Polovragi-Crasna-Bumbești Pițic și trebuie să stea deschisă cât mai mult timp. Fiindcă mai mult ca în alți ani, din cauza pandemiei, hotelierii din Rânca au avut o perioadă complicată, Transalpina va fi deschisă în curând, în sprijinul acestor agenți economici, în primul rând. Termenul legal din prezent era 1 iulie, însă se va interveni pentru deszăpezire mult mai devreme, odată cu modificarea acestui ordin. Două utilaje vor începe din zona sudică (Rânca) a DN67c și două din zona nordică (Obârșia Lotrului). Inițial se va înainta pe un singur sens de mers până când cele două echipe de deszăpezire se vor întâlni și vor străpunge zăpada. Apoi, se va elibera și celălalt sens de mers, o comisie de siguranța circulației va face inspecția și se va permite accesul turiștilor”, a transmis parlamentarul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here