Începe Cupa României. Azi, prima tragere la sorţi

589

Casa Fotbalului găzduiește astăzi, de la ora 13.00, tragerea la sorți a fazei regionale a Cupei României, ediția 2022-2023. În noul sezon, Cupa României va avea un nou format. Mai întâi, câștigătoarele din fiecare județ se vor lupta pentru 7 locuri care avansează în turul următor. Faza regională are la bază sistemul de împărțire pe regiuni administrative:
Regiunea 1, Nord-Est: Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Suceava, Vaslui
Regiunea 2, Nord-Vest: Bihor, Bistriţa Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Sălaj
Regiunea 3, Centru: Alba, Braşov, Mureş, Covasna, Harghita, Sibiu
Regiunea 4, Vest: Arad, Caraş Severin, Hunedoara, Timiş, Gorj, Mehedinţi
Regiunea 5, Sud-Vest: Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa
Regiunea 6, Sud: Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Bucureşti, Ilfov, Prahova
Regiunea 7, Sud-Est: Brăila, Galaţi, Tulcea, Constanţa, Buzău, Vrancea
Pentru fiecare regiune în parte, se vor împărți prin tragere la sorţi cele şase echipe în două grupe a câte trei echipe, urmând ca acestea să joace fiecare cu fiecare un meci, rezultând astfel trei meciuri în fiecare grupă. Câștigătoarele grupelor vor juca finala regiunii, iar echipa câștigătoare va primi trofeul Cupei României pentru regiunea respectivă și se va califica în faza următoare. Jocurile din cadrul grupelor fazei regionale a Cupei României vor avea loc în zilele de 6, 9 şi 13 iulie cu începere de la ora 18.00, iar cele din cadrul finalelor vor avea loc în data de 16 iulie, cu începere de la ora 17.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.
CSO Turceni este echipa care va reprezenta Gorjul în Cupa României.
Alte modificări ale formatului Cupei României din noul sezon:
Șaisprezecimile de finală au fost înlocuite de un play-off, urmat imediat de o fază a grupelor, în care vor intra direct și cele mai bune 8 echipe din Liga 1.
În această rundă, cele 24 de echipe rămase în competiție vor fi împărțite în 4 grupe de câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 și 3.
Vor rezulta, astfel, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Cupa României se va încheia cu fazele ,,sferturilor”, semifinalelor și finala, disputate toate într-o singură manșă.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here