Începe bătălia PSD pentru Motru, Hanu nu mai candidează

570

Dorin Hanu nu mai candidează pentru un nou mandat la Primăria Motru. Edilul şi-a anunţat intenţia de a se retrage din bătălia viitoare pentru al doilea municipiu din judeţ, chiar pe 4 ianuarie, asta după ce şi-a ţinut în suspans subalternii refuzând să spună, la finalul lui 2015, dacă va mai candida sau nu la fotoliul de primar. Dorin Hanu se retrage însă la timp şi în glorie, de numele primarului nefiind agăţat vreun dosar penal, DNA-ul sau alţi anchetatori. Anunţul primarului ascute însă lupta pentru Motru, viceprimarul Tudor Dobrică, dar şi deputatul Camelia Khraibani fiind doi dintre social-democraţii care ar putea intra în cursa pentru Primăria Motru. Candidatul PSD pentru Motru va fi stabilit în urma unui sondaj de opinie ce va fi realizat în localitate.

Dorin Hanu a condus Motru în ultimii 12 ani, reuşind să schimbe faţa oraşului, apelând atât la fondurile guvernamentale, cât şi la cele europene. Primarul a reuşit însă să se ţină departe de dosare penale, şi a calmat spiritele în Consiliul Municipal chiar dacă câteodată PRM-ul şi apoi PSD-ul şi-a mai pierdut majoritatea în acest organism. A fost criticat însă de Opoziţie pentru că a crescut numărul salariaţilor primăriei, chiar dacă serviciile instituţiei publice s-au îmbunătăţit vizibil.
Hanu a anunţat însă, în mod surprinzător, la începutul lui 2016 că nu va mai candida anul acesta pentru un nou mandat, asta deşi avea cele mai mari şanse să câştige iar primăria. Problemele de sănătate ale edilului au fost prioritare în luarea deciziei, chiar dacă primarul nu s-a plâns niciodată public că activitatea în administraţie i-a erodat serios sănătatea.
“Astăzi (n.r. ieri) la şedinţa cu funcţionarii din primărie i-am anunţat pe subalternii mei despre decizia mea. Aşa mi se părea corect să-i anunţ pe ei prima dată, deoarece au fost alături de mine 12 ani de zile. Trei mandate mi-au fost suficiente, 12 ani de zile sunt arhisuficienţi pentru ca un primar să-şi pună în aplicare ideile, eu cred că ar trebui să vină un alt primar, cu alte idei, să fie sânge proaspăt. Trebuie să înceapă un nou ciclu pentru acest oraş”, a declarat primarul Dorin Hanu.
Acesta le-a mulţumit tuturor pentru colaborare, chiar şi celor care l-au criticat. Primăria Motru a încheiat toate proiectele pe care le-a început, nu a fost în pericolul de a da banii înapoi sau să se suporte din bugetul local finalizarea acestora.

Revine inginer la UMC Roşia
Până la pensionare, Hanu va reveni inginer în minerit el fiind detaşat, cu 12 ani în urmă, de la o carieră la primărie.
De pe margine, Hanu va stabili pe cine va susţine în lupta pentru primărie, asta după ce o decizie în acest sens va fi luată de organizaţia municipală din Motru.
Tudor Dobrică, viceprimarul oraşului Motru, este unul dintre preferaţii la candidatură, dar şi deputata Khraibani are susţinătorii ei în localitate. PSD Motru va avea un cuvânt important de spus în alegerea celui pe care îl va susţine la localele de la începutul verii.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here