Începe Bac-ul de toamnă

175

Absolvenţii de liceu vor trece din nou prin emoţiile examenului de Bacalaureat. De această dată însă, în sălile de examen vor fi prezenţi numai cei care au picat în prima sesiune sau cei care nu-şi dăduseră încă corigenţele în vară. Sesiunea de toamnă a examenului începe pe 20 august cu proba orală la limba română, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 5 septembrie.

În Gorj, peste 2.500 de liceeni s-au înscris pentru a susţine bacalaureatul în cea de-a doua sesiune, de toamnă. Prima probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, se va desfăşura în zilele de 20 şi 21 august. Proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, se va desfăşura în intervalul 20-22 august. Proba de evaluare a competentelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va derula între 21 şi 22 august, iar proba D, de evaluare a competenţelor digitale, se va desfăşura în perioada 23 – 24 august. Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Probele scrise încep pe 27 august
Prima probă scrisă este cea la limba română şi se va susţine în data de 27 august, pe 28 august fiind programată proba scrisă la limba maternă. Pe 29 august este planificată proba obligatorie a profilului iar în data de 31 august candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 2 septembrie, în aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 20:00, putând fi depuse şi eventualele contestaţii. Acestea vor fi soluţionate până pe data de 5 septembrie, când vor fi afişate rezultatele finale.

Centre de examen în Gorj
La nivelul judeţului Gorj candidaţii vor susţine probele scrise din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat în şapte centre de examen: Colegiul Tehnic Motru, Grupul Şcolar Energetic Turceni, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu, Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu”.
În ceea ce priveşte probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, acestea se vor desfăşura în două centre de examen: Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu şi Colegiul Tehnic „Henri Coandă”.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here