Începe “Săptămâna prevenirii criminalităţii”

167

În perioada 26 – 30 septembrie 2011, se va desfăşura, la nivel naţional, cea de-a şasea ediţie a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”. Activităţile de prevenire se vor desfăşura în tot judeţul, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, de către poliţiştii structurilor de proximitate, ordine publică, rutieră şi prevenirea criminalităţii.

Pe parcursul întregii săptămâni, vor avea loc activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă educativ-preventivă. Aceste activităţi vizează promovarea acţiunilor cu caracter preventiv şi sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea implicării, alături de poliţie, în luarea măsurilor care se circumscriu prevenirii criminalităţii, menite să contribuie la creşterea gradului de siguranţă civică.

Calendarul activităţilor

Luni, 26 septembrie, va avea loc lansarea celei de-a VI a ediţii a proiectului „Săptămâna prevenirii criminalităţii”; totodată, se vor desfăşura acţiuni de informare privind prevenirea furturilor din locuinţe, prevenirea furturilor de animale şi păsări şi prevenirea tâlhăriilor. În perioada 26 – 27 septembrie, poliţiştii gorjeni vor desfăşura activităţi pentru prevenirea absenteismului şcolar şi a violenţei în şcoli. Ziua de 28 septembrie este rezervată prevenirii victimizării minorilor, oamenii legii patrulând în apropierea şcolilor, atât la începerea, cât şi terminarea cursurilor, urmând să fie organizate şi şedinţe de popularizare a măsurilor antivictimizare. Joi, 29 septembrie, se vor desfăşura acţiuni de informare a populaţiei pe linia pregătirii anti-infracţionale şi de instruire a deţinătorilor de animale privind modul de asigurarea pazei pentru acestea, totul în scopul de a preveni infracţiunile contra patrimoniului. Ultima zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” este rezervată informării şi educaţiei rutiere. Astfel, se vor desfăşura acţiuni în trafic, focalizate pe tipurile de abateri şi categoriile de participanţi care au produs cel mai frecvent accidente; de asemenea, vor fi organizate şedinţe de popularizare a regulilor de circulaţie în unităţile de învăţământ. Pentru derularea acestor acţiuni, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au cooptat şi parteneri din diverse domenii, respectiv reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, unităţilor de învăţământ dar şi ai organizaţiilor non-guvernamentale.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here