Începând din februarie, Tratarea herniei de disc prin elongație, la Spitalul Novaci

591

Spitalul Orășenesc Novaci își diversifică serviciile. De luna viitoare, gorjenii vor putea beneficia de ședințe pentru tratarea durerilor de spate și recuperarea după o hernie de disc cu ajutorul elongaţiei. Conducerea unității spitalicești spune că deja a comandat masa de elongație, costul depășind 11.000 euro.

După achiziția de aparatură medicală, de anul trecut, Spitalul Orășenesc Novaci este dotat acum cu un sistem de elongație de ultimă generație. “Am primit o sponsorizare și am comandat o masă de elongație care costă 11.740 euro fără TVA. În februarie deja o vom avea aici și vom putea trata pacienții cu probleme. Încerc să o prind și în noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate”, a confirmat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.
Elongația este procedeul nechirurgical care presupune relaxarea pe un pat special, care îndreaptă coloana, o scapă de presiunea din interiorul discurilor, permiţându-le acestora să se rehidrateze şi, implicit, să se vindece. În plus, s-a descoperit că procedura are ca efect chiar şi creşterea în înălţime.
Gorjenii care suferă de hernie de disc vor putea să se trateze la Spitalul Novaci, acolo unde, din februarie, se va face elongaţie, un remediu nechirurgical şi extrem de eficient. Specialiștii spun că această decompresie tridimensioală a vertebrelor reprezintă versiunea tehnologizată a tracţiunii.
Repoziţionarea vertebrelor în ax longitudinal crează mediul de vindecare, iar în scurt timp deblochează discurile intervertebrale şi vertebrale. Totul se face în condiţii de siguranţă şi fără pic de durere.
Prin această procedură să ajunge la reducerea intensităţii durerii şi inflamaţiei, relaxarea musculaturii, starea de bine şi, nu în ultimul rând, o creştere în înălţime de unu-doi centimetri. Procedurile de elongaţie se fac de îndată ce se pune un diagnostic de specialitate asupra pacientului. În mod normal, o astfel de procedură costă câteva sute de lei, ea putându-se face în clinici din Capitală.
Elongaţia este procedura medicală indicată pacienţilor cu afecţiuni ale coloanei vertebrale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here