Încep Zilele Școlii Populare de Artă!

667

În perioada 10-14 iunie, la Târgu Jiu încep manifestările dedicate Zilelor Școlii Populare de Artă. Evenimentele vor cuprinde expoziții de pictură, artă decorativă, arta lemnului, țesături, spectacole folclorice, de muzică ușoară, balet și dans modern.

Evenimentul se constituie într-o oportunitate de promovare turistică a patrimoniului cultural din județul Gorj, contribuind la creșterea atractivității municipiului Târgu-Jiu. Programul din cadrul Zilelor Școlii Populare de Artă cuprinde spectacole de muzică, coregrafie și expoziții de arte timp de o săptămână. Astfel, luni, 10 iunie, de la ora 10.00, pe scena Teatrului de Vară din Târgu-Jiu veți putea vizita expoziția cursanților ȘPA Târgu-Jiu, de la disciplinele de pictură și artă decorativă. Marți, 11 iunie, de la ora 18.00, va fi un grandios spectacol susținut de cursanții claselor instrumente de suflat, dansuri populare, precum și a soliștilor vocali din cadrul ȘPA Târgu-Jiu. De asemenea, miercuri, 12 iunie, de la ora 18.00, iubitorii muzicii ușoare, a baletului și dansului modern sunt așteptați la un spectacol artistic plin de culoare.
Totodată, joi, 13 iunie, tot de la ora 18.00, iubitorii de folclor se vor putea bucura de recitalurile soliștilor ȘPA Târgu Jiu: Carmen Sarcină, Cristina Boian, Liliana Neoagă, Raluca Elena Ghișe, Nicoleta Lătărețu, Alina Sofia Pleșu, Olimpia Bălășoiu, Claudia Dascălu, Diana Istudor, Ciprian Tapotă, Diana Popescu, acompaniați de Orchestra Ansamblului ”Maria Lătărețu”, dirijor Constantin Argint. De altfel, vineri, 14 iunie, începând cu ora 10.00, meșterii populari din județ își vor etala produsele în zona pietonală din centrul Târgu-Jiului, în căsuțele special amenajate pentru ei.
,,Toate manifestările dedicate Zilelor Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu se vor organiza în zona amfiteatrului și pe centrul pietonal din municipiul Târgu-Jiu. Dacă vremea va fi nefavorabilă, evenimentele vor fi susținute în incinta Sălii Sporturilor”, a precizat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here