Încep negocierile oficiale pentru majoritatea în Consiliul Judeţean

316
Reprezentanţii formaţiunilor politice PD-L, PSD, PNL şi PRM, din Gorj, vor începe de la sfârşitul aceste săptămâni să negocieze, oficial, pentru majoritatea în Consiliul Judeţean.

Pesediştii au trimis, în cele din urmă, invitaţii pentru partidele politice care au reclamat public că nu au fost invitate la negocieri, Ion Călinoiu, preşedintele executiv al PSD, fiind cel mandatat să vorbească cu liberalii şi cu peremiştii. În tot acest timp, liberalii, prin Dan Ilie Morega, grăbesc protocolul cu pedeliştii, iar portocalii anunţă că deschid abia de la sfârşitul acestei săptămâni discuţiile cu peneliştii.

Liderul PD-L Gorj, Ionel Manţog, a fost primul pedelist care a ieşit public să declare că, abia după întrunirea de vineri a Colegiului Director al partidului, va stabili cine vor fi cei care vor începe negocierile cu liberalii şi peremiştii pentru schimbarea majorităţii în Consiliul Judeţean. La întrunire au participat şefii de organizaţii democrat-liberale din judeţ, peste 70 la număr. În tot acest timp, liberalii, prin vocea liderului Dan Ilie Morega grăbesc protocolul cu democrat-liberalii, document care a fost de altfel semnat de penelişti în urmă cu aproximativ două săptămâni, aceştia dorind o colaborare în Consiliu Judeţean cu portocalii lui Manţog. Deşi data şedinţei de Consiliu Judeţean, de luna acesta, nu a fost încă anunţată, Morega a declarat public că vrea ca cel târziu până pe 25 ianuarie să aibă documentul aprobat de liberali, semnat şi de pedelişti. Peremiştii prin preşedintele organizaţiei Judeţene, Ion Fugaru, s-au arătat deschişi la colaborări şi negocieri, mai ales că au primit invitaţiile la discuţii chiar şi de la pesedişti. În tabăra PSD pare că e linişte, deşi frământările din organizaţie sunt existente. Preşedintele PSD, Florin Cârciumaru susţine însă că este convins că majoritatea în Consiliul Judeţean Gorj nu se va schimba, frâiele continuând să fie ţinute de pesedişti cu sprijinul liberalilor şi a celor doi consilieri de la PRM.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here