Încep lucrările pentru montarea semafoarelor la buton

333

Lucrările mult tărăgănate, încă din toamna anului trecut de montare a unor semafoare la buton în două zone cheie şi deosebit de aglomerate din municipiul Târgu-Jiu, vor demara abia de săptămâna viitoare.

Potrivit lui Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunitară din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, semafoarele la buton vor fi montate pe strada Victoriei şi pe Bulevardul Ecaterina Teodoroiu. “Am dat drumul la staţia de asfalt şi vom putea face săpături pentru introducerea canalizaţiei pentru cablurile electrice. Probabil că săptămâna viitoare vom începe cu aceste săpături. Le vom executa noaptea, deoarece sunt pe două artere importante, adică strada Victoriei şi Bulevardul Ecaterina Teodoroiu, aşa încât până dimineaţa se va merge pe o singură bandă. Contractul de achiziţie al acelor semafoare e încheiat de anul trecut, nu am mai reuşit să le montăm pentru că nu ne-a permis vremea. Odată cu montarea acestora, vom înlătura limitatoarele de viteză din zonele cu pricina”, a declarat Jilăveanu.
Indicatorii tehnico-economici ai investiţiei au fost aprobaţi în octombrie 2015, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local. Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 74.000 de lei. Din aceste sume s-au achiziţionat: doi stâlpi cu consolă, patru stâlpi fără consolă, şase semafoare pietonale cu led, patru semafoare numărător D2X2, opt semafoare vehicule, şase butoane comandă pietoni, patru indicatori buton pietonal, două automate pentru comanda semaforizării. Durata de execuţie a lucrărilor va fi de doar o lună de zile. Necesitatea realizării acestei investiţii a fost luată ca urmare a aglomeraţiei din apropierea trecerilor de pietoni din dreptul Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu” şi a Colegiului Tehnic Nr. 2.
Autorităţile locale îşi propun ca şi în cursul anului curent, trei astfel de sisteme de semaforizare să fie montate în câteva zone ale municipiului Târgu-Jiu. “Vom mai face astfel de investiţii; nu ne-am hotărât încă asupra zonelor. Avem discuţii cu Poliţia Rutieră şi cu cei de la Poliţia Locală şi, în funcţie de aceste date, vom amplasa probabil încă trei semafoare la buton. (…) În ceea ce priveşte semafoarele la buton, acestea vor lua comandă doar atunci când sunt solicitate, când sunt pietoni în dreptul trecerii. Este adevărat că nu orice pieton care vine şi apasă, automat acest semafor va da verde pietonilor, ci doar la intervale bine stabilite care sunt programate printr-un automat programabil”, a precizat Ionuţ Jilăveanu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here