Încep lucrările de construire a corpului B în Piaţa Centrală

142

Autorităţile locale încep construcţia unei noi clădiri pentru comercianţii din Piaţa Centrală. Durata lucrărilor este de 9 luni. Capacitatea acestui corp va fi de 160 de mese, dispuse pe două etaje, iar dotările vor oferi condiţii mai mult decât decente pentru comercianţii din Piaţa Centrală.

Modernizarea Pieţei Centrale prin construirea corpului B este un proiect ambiţios, care va fi realizat pentru beneficiul comercianţilor şi producătorilor, dar şi pentru cumpărători. Nu în ultimul rând, nici produsele nu vor mai avea de suferit din cauza gerului, după darea în folosinţă a noului spaţiu. Lucrările vor începe în următoarea perioadă, iar termenul de finalizare este de 9 luni.
Zilele următoare vor începe lucrările la o nouă investiţie în Piaţa Centrală; este vorba despre un nou corp de clădire, o incintă închisă care să ofere condiţii civilizate de comerţ pe tot parcursul anului. Suprafaţa construită este de 600 metri pătraţi, iar suprafaţa desfăşurată a construcţiei este de 1.200 metri pătraţi. Va fi o construcţie modernă, din structură metalică, cu pereţi exteriori din panouri termoizolante, dotată cu instalaţie de climatizare, care să ofere confortul termic optic atât iarna, cât şi vara; finisajele vor fi de calitate, uşi de acces automate, iar dotările vor oferi posibilitatea desfăşurării unui comerţ civilizat. Durata lucrărilor este de 9 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, iar valoarea investiţiei, inclusiv cu dotările, este de aproape 2 milioane de lei. Amplasamentul pe care se va construi este platoul situat la sudul Halei de carne”, a menţionat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din Primăria Târgu-Jiu.

160 de mese dispuse pe două nivele
Corpul care urmează a fi construit va avea 160 de mese, fiind dispuse astfel: 70 la parter şi 90 la etaj. De asemenea, construcţia a fost prevăzută cu tot ce este necesar pentru desfăşurarea activităţii de comerţ. „Conform proiectului, vor fi aproximativ 160 de mese, pe cele două niveluri; vor fi grupuri sanitare atât la parter, cât şi la etaj; construcţia este prevăzută şi cu rampă de acces pentru persoanele cu handicap”, a spus şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei târgu-Jiu.
Noua piaţă va fi o construcţie metalică, cu stâlpi din europrofile, iar închiderile vor fi realizate cu panouri termoizolante de 10 centimetri, vopsite în câmp electrostatic. Conform proiectului, uşile de acces vor fi cu deschidere automată; pardoselile vor fi pentru trafic intens, cu linoleum aşezat pe şapă, iar la grupurile sanitare se va folosi gresie, faianţă şi ghips carton.
Prin urmare, corpul ce urmează a fi realizat în nouă luni de zile, oferă condiţii optime pentru activitatea celor din piaţă, atât pe parcursul anotimpurilor calde, cât şi iarna.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here