Încep investițiile și în cartierele uitate ale Târgu-Jiului! Sunt puse la bătaie peste două milioane de lei

1212

Câteva străzi din municipiul Târgu-Jiu, care nu au mai beneficiat de atenția autorităților locale în ultimii ani, iar lucrările de modernizare și investiții le-au ocolit, vor intra de acum în lucrări de anvergură.

Marți, 27 august, edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a semnat la sediul din Craiova al ADR-SV Oltenia un contract în valoare de 1,5 milioane de lei, bani europeni, care vor merge spre câteva investiții ce vizează străzile Tușnad, Ulmului și Zambilelor.
,,Am semnat astăzi (n.r. marți), la Craiova, un nou contract important pentru municipiul Târgu-Jiu. Este vorba despre intenția noastră de a dezvolta acele perimetre din municipiu care nu au beneficiat de investiții de foarte mult timp. Astfel, zona cuprinsă între străzile Tușnad, Zambilelor și Ulmului va beneficia de un spațiu de agrement ce va fi amenajat pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați și de investiții consistente în ceea ce privește colectarea apelor pluviale.
Avem în vedere realizarea a trei părculețe prevăzute cu alei pietonale, spații verzi, sistem de irigare, sistem de supraveghere video, loc de joacă pentru copii, aparate de fitness, instalații de iluminat moderne și mobilier urban. Ținând cont că suprafața este traversată de un canal colector de ape pluviale, este prevăzută și curățarea acestuia pe o lungime de 200 de metri (decolmatare și înlocuirea plăcilor de beton).
Investiția în valoare de 1,5 milioane de lei este prevăzută printr-un program finanțat din fonduri europene ce vizează dezvoltarea integrată în beneficiul membrilor comunității locale. Totodată, în zona respectivă, Primăria Municipiului Târgu-Jiu realizează alte două proiecte cu finanțare de la bugetul local.
Acestea vizează realizarea colectoarelor care urmează să preia apele pluviale de pe strada Ulmului, aflată în zona adiacentă parcurilor despre care am vorbit, precum și colectorul de pe strada Zambilelor. Valoarea acestor lucrări, care vor rezolva problemele canalizării de aici, se ridică la suma de 600.000 de lei”, a declarat primarul municipiului Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here