Încep investiţiile în municipiul Târgu-Jiu

161

lucrariOdată cu venirea primăverii, Primăria municipiului Târgu-Jiu continuă lucrările de investiţii la diverse obiective şi, în acelaşi timp, încep altele noi, menite să vină în sprijinul târgujienilor de toate vârstele.

Lucrările de investiţii majore din această primăvară debutează cu modernizarea pistei de atletism de la Stadionul Municipal Târgu-Jiu. „Este vorba despre o investiţie care a fost deja demarată prin montarea reţelei de rigole pentru preluarea apelor meteorice. Din a doua jumătate a acestei luni, vor începe lucrările la partea de infrastructură pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, care cuprinde pista de atletism şi cele două sectoare de cerc din spatele porţilor de fotbal. Lucrările de infrastructură vor începe prin realizarea îmbrăcămintei asfaltice, după care va veni stratul final, din poliuretan, cu o grosime de 14,5 mm, materialul fiind agrementat de către Federaţia Internaţională foto 014de Atletism”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Valoarea de deviză a acestei investiţii este de 12 miliarde lei vechi, iar finalizarea lucrărilor va avea loc la sfârşitul lunii mai.

Săli de sport moderne

Tot în acest domeniu privind îmbunătăţirea condiţiilor pentru practicarea sportului, la unităţile de învăţământ au intrat în reabilitare o serie de săli de sport. Este vorba de sălile de sport de la Liceul Henri Coandă, Liceul Sportiv, Şcolile Generale Pompiliu Marcea şi Nr. 8, de asemenea, amenajarea unei săli de gimnastică la Şcoala Generală Ecaterina Teodoroiu. Investiţiile cu pricina vor costa Primăria circa 5 miliarde lei vechi. „La unele din aceste locaţii au început lucrările, iar la altele vor demara în perioada următoare. Prin lucrările respective, se va realiza pe lângă reabilitarea completă a acestor săli, şi înlocuirea pardoselii, respectiv realizarea pardoselii din covor PVC, plus modernizarea sistemului de încălzire. La mare parte din acestea se va utiliza un sistem de încălzire prin care furnizarea apei calde menajere va fi realizată prin panouri solare. Aceasta se înscrie în cadrul unui alt program, prin care la unităţile de învăţământ, pe lângă cele 10 locaţii realizate anterior, se vor realiza încă cinci investiţii în ceea ce priveşte instalarea sistemelor de încălzire care furnizează energie regenerabilă. Cele cinci locaţii sunt Liceul de la Bârseşti, Şcolile Generale Ecaterina Teodoroiu şi Voievod Litovoi, unde se vor instala centrale pe biomasă şi panouri solare, şi încă două grădiniţe, grădiniţele nr. 5 şi nr. 1, unde se vor instala panouri solare pentru prepararea apei calde menajere”, a mai spus şeful Serviciului Investiţii.

Locuinţe finalizate

Tot în perioada imediat următoare vor demara lucrările, întrerupte pe parcursul iernii, prin realizarea utilităţilor în zonele în care se realizează locuinţele sociale şi cele ANL, din zonele Ciocârlău şi Narciselor. Reprezentanţii autorităţilor locale îşi doresc ca până la sfârşitul primului semestru al anului să fie definitivate atât investiţiile de bază, cât şi utilităţile, alimentarea cu gaze, apă, energie electrică şi realizarea canalizării. „În această săptămână vom demara lucrările la o altă investiţie. Este vorba de modernizarea străzilor din cartierul Şişeşti, unde se vor moderniza toate cele 7 străzi, plus strada principală din acest cartier prin realizarea unui sistem rutier modern din îmbrăcăminte asfaltică”, a precizat Raul Chiriac.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here