Încep înscrierile la Evaluarea Naţională

164

evaluare nationala 3Elevii gorjeni au la dispoziţie două zile pentru a se înscrie la examenul de final al clasei a VIII-a. Evaluarea Naţională se va desfăşura în perioada 25-27 iunie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 2 iulie.

Absolvenţii ciclului gimnazial se pot înscrie pentru Evaluarea Naţională în perioada 18 – 20 iunie, la secretariatul şcolii pe care au absolvit-o. Din 25 iunie încep probele scrise, iar în funcţie de nota obţinută, împreună cu media anilor de gimnaziu, elevii pot ocupa un loc la unul dintre liceele din judeţ. La nivelul judeţului Gorj, au fost stabilite 87 de centre de examen şi 21 de centre de comunicare, acestea din urmă urmând a primi subiectele pentru cele două probe scrise ale Evaluării Naţionale, pe care le vor transmite şcolilor arondate. În ceea ce priveşte corectarea lucrărilor, acest lucru se va face în trei centre de evaluare: Şcoala Generală „Sfântul Nicolae”, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” şi Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi”.

Calendarul Evaluării Naţionale

Probele scrise încep pe data de 25 iunie, cu proba la limba şi literatura română iar pe 27 iunie, candidaţii vor susţine ultima probă, cea la matematică. Afişarea rezultatelor are loc pe 29 iunie, până la ora 14.00, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, în intervalul 14:00 – 18:00. Contestaţiile urmează a fi soluţionate între 30 iunie şi 1 iulie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 2 iulie.

Corigenţii scapă de Evaluarea Naţională

Elevii corigenţi nu vor susţine Evaluarea Naţională. Ei vor participa la cea de-a treia etapă a admiterii în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, asta numai dacă vor promova corigenţele. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei, examenele de corigenţă la clasa a VIII-a se vor desfăşura în perioada 20-22 august.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here