Încep examenele de corigență

228

Mâine, se va da startul sesiunilor de corigențe. Primii care vor susține aceste examene vor fi elevii din clasele terminale liceu, stagii de pregătire practică și învățământul profesional.

La prima sesiune de corigențe, ce se va desfășura în perioada 2-3 august, sunt așteptați să se prezinte sute de elevi din clasele terminale liceu, stagii de pregătire practică și învățământul profesional. Pentru primii dintre aceștia, de promovarea corigențelor depinde participarea la examenul de Bacalaureat. Mai exact, elevii din clasele terminale de liceu, care vor susține și promova examenele de corigență, se vor putea înscrie la sesiunea de examen august – septembrie a Bacalaureatului. Înscrierile se vor desfășura în cursul zilei de 5 august 2016. De asemenea, elevii claselor terminale de liceu, ai învățământului profesional și ai stagiilor de pregătire practică, care vor susține și promova examenul de corigență se vor putea înscrie la examenul de certificare a competențelor profesionale, sesiunea august 2016.

Elevii de clasa a VIII-a își dau corigențele săptămâna viitoare
Următorii la rând pentru susținerea corigențelor sunt elevii de clasa a VIII-a. Aceștia își vor da examenele în perioada 10 – 12 august. Cei care vor susține și promova aceste examene se vor putea înscrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere în învățământul liceal, respectiv în a doua sau în a treia etapă de admitere în învățământul profesional. Ultimii care își vor da corigențele sunt elevii din învățământul primar, învățământul gimnazial, liceal și profesional, precum și cei din școlile postliceale și de maiștri. Sesiunea dedicată acestora este programată în perioada 29 august – 2 septembrie. La această sesiune pot participa și elevii din clasele terminale de gimnaziu, liceu, stagii de pregătire practică și învățământul profesional, cu condiția să nu fi participat la sesiunile dedicate lor.
Cei care s-au prezentat la sesiunile anterioare, din perioada 10-12 august, respectiv 2-3 august, și nu au promovat examenul de corigență vor fi declarați corigenți și nu mai au dreptul să se prezinte la sesiunea din 29 august – 2 septembrie.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here