Incendiu la trei case din Târgu-Jiu

384

Sfârșitul zilei de Sfântul Ion a fost unul de foc pentru pompierii din municipiu, ei trebuind să intervină la stingerea unui incendiu care la început nu părea să pună mari probleme. Focul s-a extins însă cu repeziciune la trei case situate pe strada 14 octombrie, autoritățile fiind nevoite să oprească traficul rutier pe strada respectivă tocmai pentru ca echipele de intervenție din cadrul ISU Gorj să își poată face treaba fără probleme.

Focul pare să fi izbucnit de la locuința unui pensionar pe care toți locatarii de pe stradă l-au indicat ca fiind un bătrân ce aduna tot felul de PET-uri și gunoaie pe care le depozita în gospodăria sa. Omul nu era acasă atunci când s-a produs nenorocirea și nici ulterior nu a mai venit, dar toți cei care îl știau îl indicau pe el ca fiind responsabil de toată nenorocirea.

“Trei case ard în momentul acesta și doar pentru că bătrânul acesta a strâns de ani de zile toate mizeriile pe care le-a găsit prin oraș. Făcea și 5-6 drumuri pe zi în oraș ca să aducă acasă gunoaie, cartoane, PET-uri, că nici nu mai știi ce era pe aici pe la el prin curte. Oamenii l-au reclamat, dar nicio autoritate nu a avut ce să-i facă, totul fiind la el în curte. Acum uite ce se întâmplă”, a spus una dintre femeile prezente la locul nenorocirii. Casele afectate de incendiu erau situate la mică distanță una de alta, iar vântul puternic a făcut posibilă extinderea cu repeziciune a flăcărilor. “Am văzut flăcările la casa vecinului și norocul nostru a fost că vântul bătea de la noi spre el și nu a venit focul și la noi. Am țipat atunci care să sune mai repede la pompieri ca să anunțăm că e un incendiu. Noi am scăpat, dar ce e la vecini, vai de ei, acum iarna”, a spus proprietara unei case din vecinătatea celor arse.

Cinci echipaje din cadrul ISU Gorj au intervenit la locul incendiului, pompierii folosind inclusiv apă de la hidranți pentru a lichida flăcările. Unul dintre pompieri a fost transportat la spital cu o ambulanță, după ce a căzut de la o înălțime de circa doi metri, șefii săi dând asigurări însă că nu a avut probleme în urma incidentului respectiv. El nici măcar nu a rămas internat la spital, putând să revină la muncă. O comisie de anchetă urmează să stabilească în următoarele zile cauzele exacte ale decesului, în funcție de aceste concluzii putând să se ajungă la o eventuală tragere la răspundere a bătrânului pe care toată strada l-a arătat cu degetul ca fiind responsabil de cele întâmplate.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here