Incendiu închipuit, anunțat la 112 din cârciumă

675

Într-o perioadă în care pompierii au zeci de intervenții pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată, echipajele ISU Gorj sunt puse uneori degeaba pe drumuri, în urma unor apeluri false.
De exemplu, joi seara, un bărbat a sunat la 112, anunţând că vede o casă în flăcări la Târgu-Jiu, după care a închis brusc telefonul.
“Viața bate filmul Celebrele personaje Celentano și Firicel din Las Fierbinți, interpretate cu succes de actorii Adrian Văncică și Toma Cuzin, pot fi cu ușurință asimilate în viața reală. Joi seară, pe la ora 21.45, apel pe 112: incendiu la o casă pe Bulevadul Ecaterina Teodoroiu din municipiul Târgu-Jiu. Datele apelantului au fost insuficiente, pentru că apelul s-a întrerupt.
Într-o astfel de situaţie nu rişti, aşa că au fost alertate echipajele de intervenție şi, imediat, către locul cu pricina și-au început deplasarea două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.
Surpriza a fost că pe bulevard nu se vedea fum, nu se vedeau flăcări, nici urmă de incendiu. În zadar dispecerul încerca să contacteze apelantul pentru că nu mai răspundea nimeni. Echipajele opresc lângă doi trecători care se deplasau agale şi puţin legănat. Altă surpriză: unul dintre ei era chiar apelantul. Nu le vom da numele, aşa că o să le zicem fictiv Celentano și Firicel”, au scris reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.
Cei doi bărbați au fost sancționați de polițiști, după ce s-a stabilit că a fost un apel nejustificat la 112. Nu înainte însă de reconstituire.
“Unul dintre colegii noştri:
,,- Să trăiţi! Aţi văzut cumva un incendiu pe strada asta?
Celentano: – Normal! E mai în spate! Că eu am sunat la pompieri!
Colegul nostru: – Ne puteţi indica mai exact locul pentru că nu se vede nimic?
Celentano: – Păi noi eram la cârciumă şi de la masă am văzut că ardea o casă!
Firicel: – Aşa e domn’ şef! L-am văzut amândoi!
Între timp au ajuns şi colegii poliţişti. Celentano şi Firicel sunt urcaţi în maşina de poliţie şi cu toţii au plecat la cârciuma de unde se vedea incendiul.
Reconstituire:
Se așează Celentano şi cu Firicel la masă, exact în aceeaşi poziţie din care văzuseră incendiul. Cum seara era plină de surprize, iată o altă surpriză: incendiul nu se mai vedea.
Pe principiul <<Bă eşti prost?>>, <<Bă eşti nebun?>>, Celentano şi Firicel se uitau miraţi unul la altul.
Chiar și-așa, ce era de făcut?
În ecuaţie este inclusă şi barmaniţa pentru că femeia, în aşteptarea ei ca băieţii să-și termine <<apa minerală>>, poate a văzut ea unde arde. Numai că iar apare o surpriză: femeia nu văzuse şi nu auzise de niciun incendiu!
Acum Celentano şi Firicel trebuiau s-o dreagă cumva!
Celentano: – Domn’ şef poate s-a stins!
Firicel: – Aşa e domn’ şef! Poate s-a stins! Că noi am sunat la pompieri şi am plecat!
Din păcate, pentru Celentano şi pentru Firicel, domn’ şef n-a fost foarte îngăduitor şi le-a tăiat o <<chitanţă>> pentru apel nejustificat! Că vorba aia: <<Cât mă face domn’ şef?>>.
Foarte probabil, Celentano şi Firicel au mai avut o surpriză și în această dimineaţă când efectul <<apei minerale>> a trecut și au găsit în buzunar <<chitanţa>>! Cam multe <<ape minerale>> aruncate pe amendă şi, cu siguranţă, data viitoare Celentano și Firicel vor suna la 112 doar dacă sunt convinşi că au văzut o situaţie de urgenţă.
Dacă sunteți martori sau sunteți implicați într-o situație de urgență, nu ezitați să apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112!”, au mai scris reprezentanții ISU Gorj, pe rețeaua de socializare.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here