Incendiu de vegetaţie scăpat de sub control la Câmpu Mare! Flăcările au cuprins o casă

796

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la Câmpu Mare, după ce un localnic ar fi incendiat un teren agricol. Flăcările au scăpat de sub control și s-au extins rapid de la vegetația uscată la o casă aflată în apropiere. Salvatorii îi sfătuiesc pe oameni să nu mai dea foc la vegetaţie.
,,Doar intervenția pompierilor a făcut ca o adevărată tragedie să fie evitată. Locația: comuna Scoarța, satul Câmpu Mare, județul Gorj. Un incendiu de vegetație! Nu unul obișnuit, ci unul care se extindea cu repeziciune din cauza intensității vântului și care, până la sosirea echipajelor de intervenție, cuprinsese deja o casă. Cel mai probabil cineva a considerat de cuviință să utilizeze focul pentru a igieniza un teren.
Șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul mai multor subunități ale noastre s-au deplasat la fața locului, echipajele constatând că incendiul se manifesta pe câteva zeci de hectare, o casă era în flăcări și mai multe case erau în pericol. Misiunea băieților noștri a fost una extrem de grea și lupta cu flăcările a durat câteva ore. Din cauza fumului dens și a pericolului, circulația rutieră a fost oprită pentru câteva zeci de minute.
Din fericire, colegii noștri au reușit să evite o tragedie. Nu au fost victime și toate celelalte case au fost salvate. Renunță la igienizarea terenurilor prin incendiere! Pentru că vineri cineva a rămas sub cerul liber din cauza unei astfel de situații, pentru că experiența ne spune că prea multe au fost situațiile în care oameni și-au pierdut agoniseala de-o viață în astfel de cazuri, pentru că nu puține au fost cazurile în care oameni și-au pierdut viața în astfel de incendii și, nu în ultimul rând, pentru că acest lucru se pedepsește conform legii.
Renunță acum! Data viitoare poate este prea târziu!”, este mesajul postat de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.
Pentru stingerea incendiului de vegetație uscată izbucnit în comuna Scoarta au intervenit autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu, de la Garda de Intervenție Novaci, Garda de Intervenție Hurezani și echipaje din cadrul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență constituite la nivelul comunelor Săcelu si Scoarța. Flăcările au cuprins o suprafață de aproximativ 30 de hectare, iar din cauza intensității vântului s-a extins la casa aflată în apropiere.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here