Incendiile de vegetaţie, în atenţia APM-ului

177

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj reaminteşte locuitorilor judeţului nostru prevederile legale în ceea ce priveşte incendierea vegetaţiei în vederea pregătirii terenurilor agricole pentru lucrările de primăvară.

Astfel, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, Art. 96, pct. 9 „Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 3.000 RON la 6.000 RON pentru persoanele fizice şi cu 25.000 RON la 50.000 RON pentru persoanele juridice, încălcarea obligaţiei proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu de a nu arde miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă“.

Conform conducerii APM Gorj, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către comisarii judeţeni ai Gărzii de Mediu şi autorităţile administraţiei publice locale. Acest apel este făcut de reprezentanţii APM Gorj întrucât în ultima perioadă s-a constatat o intensificare a incidenţei incendiilor de vegetaţie, riscând ca acestea să afecteze suprafeţele împădurite, terenurile agricole, locuinţe.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here