Incendii stinse de pompierii gorjeni

159

Două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Hurezani au intervenit în comuna Hurezani, sat Plopu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, proprietatea personală a lui Nicolae S. În urma incendiului au ars acoperişul casei de locuit construit din lemn, acoperit cu ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi, articole de îmbrăcăminte şi circa 50 de kilograme de plante furajere.

De asemenea, proprietarul casei în vârstă de 84 de ani s-a ales cu mai multe arsuri de gradul II, pe membrele inferioare şi spate, fiind preluat de către ambulanţă pentru acordarea ajutorului de specialitate. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au identificat ca şi cauză probabilă a incendiului scăpări de gaze combustibile. Întreaga intervenţie a durat aproximativ 30 de minute.

Totodată, echipajele ISU Gorj au fost solicitate ieri dimineaţă să intervină în comuna Cîlnic, sat Pinoasa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea lui Gheorghe G. La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu, care au reuşit localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite. Din fericire, nu a existat pericolul propagării incendiului la alte construcţii. În incendiul izbucnit a ars întregul adăpost de animale, construit din lemn pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp. Cauza probabilă a incendiului identificată de pompieri este utilizarea focului deschis în spaţii închise. Intervenţia a durat o oră şi câteva minute.

I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here