Incendii la Novaci şi Turceni

254

În acest weekend, subunităţile operative ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit pentru stingerea a două incendii izbucnite pe raza localităţilor Novaci şi Turceni. În ambele cazuri, incendiile au fost stinse de pompieri înainte de a se înregistra victime.

Primul incendiu a izbucnit în cursul zilei de 14 iunie, în oraşul Turceni. Acoperişul unei case din localitate a fost cuprins de flăcări după ce a fost lovit de trăsnet. La faţa locului s-au deplasat două echipaje de stins incendii, încadrate cu un ofiţer şi opt subofiţeri, din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni. Intervenţia a durat aproximativ o oră. În urma incendiului a ars aproximativ 140 mp din acoperişul casei.

Incendiu la o fabrică de prelucrare a laptelui din Novaci
Un alt incendiu a izbucnit sâmbătă, în Novaci, la o fabrică de prelucrare a laptelui din localitate. „Două echipaje de stins incendii încadrate cu doi ofiţeri şi zece subofiţeri din cadrul Gărzii de Intervenţie Novaci, sprijiniţi de o autospecială şi doi pompieri voluntari ai S.V.S.U. Baia de Fier, au intervenit sâmbătă, 15 iunie 2013, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei fabrici de prelucrare a laptelui, proprietatea lui Dumitru S., în oraşul Novaci, strada Valea Gilortului. Intervenţia promptă a pompierilor militari a făcut ca incendiul să nu se extindă şi să cuprindă întreaga construcţie şi aparatura aflată în interiorul fabricii, acesta fiind localizat şi lichidat la nivelul acoperişului şi al unei anexe, unde au ars centrala termică pe combustibil lichid, un compresor, pompa de recirculare, tabloul de comandă, precum şi lemn din componenţa acoperişului pe aproximativ 450 mp. Intervenţia a durat aproximativ două ore”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj. Potrivit acestuia, cauza probabilă a incendiului a fost „arc sau scânteie electrică provenite de la centrala termică”.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here