Incendii Drăgoteşti şi Cîlnic

213

Circa cinci tone de plante furajere şi 4 mc. de cherestea au ars într-un incendiu, izbucnit, duminică după-amiaza la un depozit de furaje din comuna Drăgoteşti. Tot în aceeaşi zi, un alt incendiu a distrus acoperişul unei case din comuna Cîlnic.

Incendiul de la depozitul de furaje din comuna Drăgoteşti a izbucnit din cauza unui foc în aer liber lăsat nesupravegheat. Cum în depozit se afla o cantitate mare de materiale combustibile, câteva scântei au fost de ajuns pentru ca întreaga clădire să fie cuprinsă de flăcări. Mai multe echipaje de pompieri s-au deplasat la faţa locului şi au reuşit să stingă incendiul, însă pagubele au fost destul de mari. „Două echipaje de stins incendii cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Turceni, sprijinite de S.P.S.U. Jilţ Sud cu o autospecială şi doi pompieri civili, au intervenit duminică, 22 martie 2015, la ora 15:10, în comuna Drăgoteşti, sat Corobăi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Cantitatea mare de materiale combustibile (plante furajere, lemn etc.) a îngreunat activitatea pompierilor militari şi civili de localizare şi lichidare a incendiului, în urma acestuia arzând depozitul de furaje construit din lemn pe o suprafaţă de circa 180 mp, aproximativ 5.000 de kg plante furajere şi circa 4 mc. cherestea. De asemenea, au fost găsiţi morţi şi trei porci”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Acoperişul unei case din Cîlnic, distrus de flăcări
Tot duminică, în comuna Cîlnic, sat Vîlceaua două echipaje de stins incendii cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, sprijinite de S.V.S.U. al comunei au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, din cauza efectului termic degajat de coşul de fum amplasat necorespunzător faţă de materiale combustibile. Pompierii au reuşit să stingă incendiul însă acoperişul casei a ars pe o suprafaţă de aproximativ 20 mp.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here