Încătușat după ce a incendiat casa

281

Un bărbat din satul Viei, lângă Turceni, a ajuns în spatele gratiilor după ce s-a apucat să dea foc la locuința în care stătea împreună cu soția, copii și cu socrul său. Constantin Zamfirache, de 47 de ani, nu era în cele mai bune relații în ultima vreme cu socrul său, dar niciodată nu a spus că ar vrea să recurgă la un asemenea gest extrem. Acum s-a apucat să își ducă planurile rele la bun sfârșit, punând baloți de paie în fiecare cameră a locuinței. Socrul său, un bătrân care de abia merge în baston, spune că a rămas încremenit când a văzut caza arzând.
constantin zamfirache“Eu merg mai greu și am fost până la magazin în sat să iau pâine, iar el era acolo la bere. Am plecat pe jos și până am ajuns eu acasă el m-a depășit cu bicicleta. Când am venit acasă l-am văzut cărând la baloți de paie. Punea câte unul în fiecare cameră, iar în camera mea a pus doi. Eu dacă mă mișc mai greoi am scos paiele doar de pe hol, că nu am mai apucat din restul casei. El le-a dat foc la toate și apoi a fugit în pădure”, povestește socrul bărbatului. Zamfirache nici nu vrea să audă de o astfel de variantă și susține că nu el e cel care a pus focul, ci socrul său. “Nu am pus eu focul. Socrul meu ne tot certa și pe mine și pe soție și zicea că nu ne va lăsa să stăm în casa lui. El e cel care a dat foc. Cum să pun eu foc?”, întreba ieri, retoric, individul, pozând în nevinovatul.
Gorjeanul piroman a fost reținut de anchetatori încă de marți seara, ieri fiind prezentat la instanța de judecată, unde magistrații au și emis mandat de arestare preventivă pe numele său. Individul e arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de distrugere prin incendiere.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here