Încasări record pentru florari

264

Începutul de an școlar le-a adus florarilor din județul nostru încasări record. Cu toate acestea, unii comercianți de flori susțin că se așteptau la vânzări mai bune, clienții fiind destul de reținuți în privința “aruncării” banilor pe flori.

Cu mic cu mare, preșcolarii și elevii din județul nostru au pășit, ieri, într-un nou an școlar. Și pentru ca începutul să fie unul frumos, aceștia au oferit cadrelor didactice flori, conform tradiției. În ultimele zile, vânzătorii de flori din municipiul nostru şi-au făcut aprovizionarea, aducând produse proaspete şi cât mai aspectuoase, astfel încât vânzările să fie pe măsură. Deşi, luni dimineaţa cu greu puteai să-ţi faci loc printre clienţi, florarii spun că “începutul de an şcolar nu mai este ce era cândva. Clienții fie nu mai au bani pentru a cumpăra flori multe şi nici buchete scumpe, fie nu sunt dispuși să investească foarte mult în flori”.
Cu toate acestea, cei mai mulţi părinţi nu s-au uitat când a venit vorba de impresionarea cadrelor didactice, astfel că au cumpărat de la buchete cu trandafiri, până la aranjamente florale de sezon şi coşuleţe frumos colorate, astfel încât copiii să facă impresie bună în prima zi de şcoală.
Chiar dacă, din spusele florarilor, vânzările la flori scad de la un an la altul, ziua începutului de an şcolar aduce un profit de cel puţin cinci ori mai mare decât într-o zi normală de peste an. Dat fiind faptul că această perioadă a anului este și una în care se fac nunți și botezuri, florarii au parte de încasări record din comercializarea florilor și aranjamentelor florale.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here