Încasări de aproximativ 550.000 de lei la Policlinica Târgu-Jiu

599

Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu are încasări din ce în ce mai însemnate. Potrivit managerului Gigel Capotă, de la începutul anului până în prezent, în conturile unității au intrat 548.982 de lei în urma serviciilor medicale efectuate în Policlinică. Din această sumă, 81.150 de lei s-au încasat din efectuarea fișelor pentru siguranța circulației rutiere. 

Cabinetele medicale din Policlinica Târgu-Jiu sunt solicitate de tot mai mulţi gorjeni. Serviciile medicale contra-cost aduc venituri frumoase unităţii. Cei mai mulţi bani sunt obţinuţi în această perioadă din întocmirea fişelor medicale, dar şi din eliberarea atestatelor pentru şoferii profesionişti. „Policlinica aduce importante venituri. De la începutul anului și până în prezent am avut încasări în valoare de 548.982 de lei”, a precizat Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu. Banii proveniţi din încasările Policlinicii sunt utilizaţi pentru îmbunătăţirea hranei bolnavilor, medicamente şi alte achiziţii pe care le doreşte conducerea spitalului.

Venituri importante, din fișele auto
Completarea fişelor medicale se dovedeşte a fi o activitate deosebit de bănoasă pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Spre exemplu, tariful pentru o examinare la comisia pentru siguranţa circulaţiei este de 250 de lei. Suma pare mare, însă înainte ca această comisie să fie înfiinţată, şoferii profesionişti erau nevoiţi să meargă la Mehedinţi sau Dolj pentru controalele periodice. Comisia pentru siguranţa circulaţiei rotunjeşte veniturile unităţii medicale. De la începutul anului s-au încasat 81.150 de lei.

Comisia pentru Siguranţa Rutieră a fost avizată de către Ministerul Transporturilor în urma unui control efectuat la Târgu-Jiu. Comisia are ca obiect eliberarea avizelor de aptitudine medicală şi psihologică, în urma examinărilor de specialitate pentru personalul cu atribuţii în siguranţa rutieră. Este vorba despre şoferii profesionişti care până acum mergeau la Severin şi la Craiova, anual, pentru a-şi obţine atestatul. Din comisie fac parte şase medici specialişti, iar examinările medicale se fac într-o singură zi. Controalele medicale se efectuează în baza unor programări. Comisia funcţionează de luni până joi, între orele 15.30-19.00, în Ambulatoriul integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here