Încălcarea legii, trăsătură de familie! După fiu, și fratele Bobaru a construit, tot fără autorizație

3476

* Încă un dosar penal pentru edilul Bobaru
* Primarul PSD, cercetat de DNA pentru fals intelectual, abuz în serviciu și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane
* Funcționara de la Urbanism reclamată penal în același dosar
* Ion Bobaru, fratele primarului, a extins casa părintească fără autorizație deși o putea cere de la fratele său
* Construcția este gata, primarul și-a amendat fratele cu doar o mie de lei
* Edilul i-a dat răgaz rudei să își termine construcția fără a intra sub incidența legii penale
– Nu i-a dat, cu intenție, sistarea lucrărilor

O nouă plângere penală, de data aceasta la DNA, a fost depusă la finalul lunii trecute în legătură cu fapte săvârșite de edilul Constantin Bobaru și o subalternă de la Urbanism în legătură cu o extinderea locuinței fără autorizație, începute anul trecut, de fratele primarului PSD. De altfel, primarul a fost prins pe picior greșit deoarece s-a făcut că nu vede că locuința părintească a fost extinsă de fratele sau, fără autorizația necesară, a făcut tot posibilul să își ajute ruda să nu intre sub incidența legii penale. Informat în scris că fratele a încălcat legea, construind fără autorizație, Bobaru nu oprește lucrările și i-a aplicat o sancțiune fratelui de o mie de lei. Prin acest demers Bobaru Constantin, primar în exercițiu, nu face decât să îi permită fratelui, Ion Bobaru, să finalizeze fără grețuri lucrarea începută fără autorizație.

Ion Bobaru, fratele primarului de Bumbești Jiu, locuiește în oraș în casa părinților săi, în același imobil crescând, cu ani în urmă, edilul PSD. Casa a fost modernizată, la finalul anului trecut, de Ion Bobaru care a dat jos acoperișul vechi al locuinței și a extins imobilul pe orizontală, anexându-i alte camere. Abia apoi, imobilul a fost acoperit cu un acoperiș nou.
De asemenea, Bobaru Ion a desființat o anexă a locuinței ce fusese construită din piatră și a reconstruit-o din bolțari. Pentru niciuna dintre aceste lucrări, Ion Bobaru nu a solicitat primăriei autorizației.
În februarie, în legătură cu aceste construcții, s-a depus o petiție la Inspectoratul în Construcții Gorj care a fost remisă Primăriei Bumbești-Jiu, instituția fiind obligată să verifice situația din teren.
Cu ocazia controlului s-a confirmat încălcarea legii, fiind întocmit un proces-verbal prin care a fost aplicată o sancțiune contravențională de 1000 de lei pentru Ion Bobaru. Măsura este dată pe jumătate, deoarece nu se dispune, cu această ocazie, și sistarea lucrărilor conform art. 28 al 1 Legea50/1991.

Bobaru continuă lucrarea!
Scopul măsurii luate de fratele primar pe jumătate îi permite reclamatului să continue lucrarea fără a intra sub incidența articolul nr.24, litera d din același act normativ.
Astfel, lucrările continuă până la finalul lunii octombrie când Ion Bobaru își termină investiția făcută fără autorizație.
Drept urmare, se depune plângere la DNA împotriva primarului care, pentru faptele săvârșite, se face vinovat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unei persoane, în speță pentru fratele său.

Fiul primarului a construit tot fără autorizație
Este demn de remarcat că și fiul primarului Bobaru a construit tot ilegal, dovada că instanța de judecată i-a anulat prima autorizație de construire a vilei sale din Curtișoara.
Se dovedește că ilegalitățile în domeniul construcțiilor sunt o trăsătură de familie pentru cei care poartă acest nume Bobaru, altfel nu se explică cum edilul se uită în altă parte doar când este vorba despre rudele sale de sânge și nu de alți cetățeni aflați în aceeași situație.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here