Încă un serviciu licenţiat, la DGASPC Gorj

304

Directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, Laurenţiu Diaconescu, confirmă că a fost finalizat procesul de licenţiere a unui nou serviciu din subordinea Direcţiei. Este vorba despre Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi din cadrul Complexului de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi Târgu-Jiu, licenţa având o valabilitate de 5 ani.

După ce, în toamna anului trecut, au fost licenţiate 12 servicii sociale, recent a fost licenţiat şi Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi din cadrul Complexului de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi Târgu-Jiu „În perioada 21-23 februarie, Inspecţia Socială a evaluat Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi din cadrul Complexului de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi Târgu-Jiu în vederea licenţierii. În urma evaluării s-a constatat, conform Raportului de evaluare în teren al Inspecţiei Sociale, că sunt îndeplinite standardele prevăzute de Ordinul nr 25/2004, astfel fiind acordată licenţa pentru o perioadă de 5 ani”, a declarat Laurenţiu Diaconescu, directorul general al DGASPC Gorj.
Centrul de zi de recuperare pentru copilul cu dizabilităţi are misiunea de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, abilitare-reabilitare, consiliere, dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă.
Centrul asigură servicii pentru un număr de 115 copii cu dizabilităţi. Personalul care asigură aceste servicii este unul calificat şi este compus din kinetoterapeut, logoped, psiholog, medic specialist, educator, asistent medical, asistent social, infirmieră.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here