Încă un reținut după scandalul de la Târgu-Jiu

423

Un bărbat de 37 de ani, din orașul Rovinari, rănit în urma scandalului cu săbii și topoare, care a avut loc, sâmbătă, la Târgu-Jiu, a fost reținut, marți, după ce inițial a fost internat în spital. Tânărul este acuzat de tulburarea ordinii și liniștii publice.

”La data de 21 august, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat de 37 de ani, din orașul Rovinari, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice. Acesta participase la altercaţia, care avut loc într-un local public, din municipiul Târgu-Jiu, în data de 18 august, dar până în prezent nu au putut fi luate măsurile legale față de el, fiind internat în spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj. Ceilalți șase bărbați, care au petrecut o noapte în arrest, au fost eliberați, fiind puși sub control judiciar.

Scandalul a avut loc, sâmbătă, într-un bar și pe terasa localului din Târgu-Jiu. Două grupuri formate din opt persoane s-au bătut cu săbii și topoare, în urma unor discuții în contradictoriu.

”S-a dispus de către procuror măsura controlului judiciar pentru inculpații M.L.D, R.N.R., F.N., G.V.D., J.N.F. și V.C.,  începând cu data de 20 august 2018, până la data de 18 octombrie 2018. Inculpații au fost reținuți 24 de ore. S-a reținut de procuror că inculpații M. D. și V.C., împreună cu alte persoane, se aflau pe terasa unui bar situat pe strada Victoriei din municipiul Târgu-Jiu, moment în care au venit inculpații F.N., M.L.D., J.N.F. și F.F., pe fondul unor discuții în contradictoriu cu unul dintre inculpați, a fost folosit un spray iritant lacrimogen de către M.L.D. și a pulverizat mai multe jeturi spre masa la care se aflau inculpații D.M., V.C.. După acest incident, persoanele s-au refugiat în interiorul localului, inculpatul V.C. a încercat să riposteze cu obiecte de mobilier și sticle. Au fost aruncate diverse obiecte de către persoanele din terasa localului. Unul dintre martori a părăsit localul, însă inculpații M.D. și V.C. au ripostat, aruncând cu diferite obiecte. Au fost distruse mai multe obiecte de mobilier din interiorul localului și de pe terasă și au fost avariate trei autoturisme. M.D. a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 10-12 zile de îngrijiri medicale”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

Locatarul unui bloc din zonă a filmat incidentul, iar imaginile au fost postate pe Facebook de un fost șef al IPJ Gorj.
L.F.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here