Încă un pas pentru reabilitarea Gării Târgu-Jiu

921

Șapte companii românești de specialitate au depus oferte în cadrul licitațiilor publice, organizate de CFR, pentru întocmirea studiilor de fezabilitate pentru reabilitarea a zeci de stații de cale ferată, între care și cea din Târgu-Jiu.

Ofertele au fost depuse pentru 44 de stații de cale ferată, incluse în programul de modernizare a 47 de stații de cale ferată, parte integrantă a Programului Operațional Infrastructură Mare. Valoarea financiară estimativă pentru elaborarea studiilor de fezabilitate este de 16,5 milioane lei, fără TVA.
Societatea Consis Proiect SRL București s-a arătat interesată de întocmirea studiului de fezabilitate pentru gara din Târgu-Jiu. Procedurile de licitații organizate de sucursala regională de cale ferată Craiova se află în etapa de evaluare a ofertelor tehnice.
„Studiile de fezabilitate au ca obiectiv prioritar asigurarea unor servicii de calitate într-un spațiu modern, adaptat cerințelor pieței și nevoilor călătorilor, cu accent deosebit pe: modernizarea și repararea clădirilor de călători, inclusiv facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă; înălțarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din stații, pasajelor, pasarelelor și asigurarea accesului la peroanele intermediare; asigurarea sistemelor de ventilație și încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante; modernizarea echipamentelor de telecomunicații și de informare a publicului călător; înlocuirea instalațiilor electrice, sanitare și termice și refacerea sistemului de drenaj; asigurarea elementelor de siguranță în stații, prin construirea unor rampe speciale pentru accesul persoanelor cu dizabilități, balustrare, garduri de siguranță între liniile din stații etc”, precizează CFR. Proiectul de modernizare a 47 de stații de cale ferată, parte integrantă a POIM, este inclus în bugetul CFR SA la capitolul fonduri externe nerambursabile și a fost lansat începând cu luna mai de către cele opt sucursale regionale de cale ferată – Cluj, Craiova, Timișoara, Iași, Brașov, Galați, Constanța și București.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here