Încă un festival la Târgu-Jiu, Festivalul Peştelui precede Zilele Municipiului

471

Cu exact o săptămână înainte de Zilele Municipiului Târgu-Jiu, gorjenii vor avea parte de încă un festival, care se va desfăşura tot pe insuliţa Jiului. Aflat la prima ediţie, acest festival se doreşte a deveni o tradiţie la nivelul Oraşului lui Brâncuşi.
În perioada 12-18 mai 2014,  insuliţa de pe Jiu va găzdui prima ediţie a Festivalului Peştelui; evenimentul va fi organizat de un ONG, care a câştigat o finanţare din fonduri europene, cu sprijin din partea Primăriei Târgu-Jiu.
Vizitatorii festivalului vor avea posibilitatea să deguste diferite preparate din peşte: reţete tradiţionale de borş; peşte la grătar: păstrăv, scrumbie, macrou, file de crap; saramură de crap, hamsie prăjită cu mujdei şi mămăliguţă, salate de icre de crap şi ştiucă, sprot marinat şi sărat, scrumbie şi file de scrumbie marinate şi multe altele. Organizatorii spun că peştele afumat va fi o delicatesă, pe care vizitatorii o vor găsi la festival într-o varietate de sortimente: batog de crap afumat, păstrăv, scrumbie, macrou, sprot şi file de hering afumat.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here