Încă un eșec pentru minerii motreni

278

Minerul Motru n-a reușit nici în această etapă să beneficieze de avantajul unui om în plus avut aproape o repriză întreagă. Trupa lui Gabi Zahiu rămâne ultima în liga a 2-a, deși a primit trei puncte grație retragerii celor de la FC Universitatea Craiova.

Tristețea este mare la Motru, unde echipa nu reușește să adune puncte nici când echipele întâlnite fac partide slabe. La Oradea, Minerul a stat destul de bine în teren până când a picat un autogol, urmat de încă un gol în finalul primei reprize. “Am luat două goluri uşoare. Primul autogol, numai asta nu se întâmplase. Asta lipsea din tot decorul… Al doilea meci în care am jucat cu om în plus, păcat, puteam obţine cel puţin un punct. Trist… Am marcat în ultimul minut, dar nu a mai contat. Înfrângerea e înfrângere”, a declarat amar directorul sportiv al Minerului Motru, Mihai Cernica. Aceeași poziție este luată și de antrenorul Gabi Zahiu, care și-a văzut echipa răpusă în câteva minute de propriile greșeli: “La fiecare meci inventăm câte ceva. Nu se poate, nu au avut niciun şut pe poartă şi am luat două goluri. Primul autogol, iar la al doilea, din centrare, au dat cu capul. Am dominat jocul, dar și de la 1 metru am ratat prin Fărcăşanu… De la etapă la etapă inventăm ceva nou ca să ne batem singuri. E şi ghinion şi lipsă de experienţă şi naivitate. Când luăm un gol, după 2-3 minute luăm încă unul. Nu au încredere în ei, la unii e şi lipsă de valoare. Mergem mai departe. Sunt curios ce mai inventăm etapa viitoare”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.
Clasamentul pentru play-out arată destul de interesant, iar faptul că Minerul Motru a pierdut la Oradea ar putea să conteze enorm. Cu trei puncte câștigate la Oradea, Minerul Motru ar fi avut cu doar 2 puncte mai puțin decât bihoreni la startul play-out-ului, situație conștientizată și de Gabi Zahiu: “Puteam lua cele trei puncte, şi un egal era bun. În play-out conta, dar asta e…”. Înaintea ultimei etape din sezonul regulat, clasamentul în zona retrogradării arată astfel: 1. CS Mioveni – 19 puncte, 2. UTA Arad – 18 puncte, 3. FC Bihor Oradea – 18 puncte, 4. Gloria Bistriţa – 12 puncte, 5. Minerul Motru – 10 puncte, 6. FC Universitatea Craiova (retrasă) – 8 puncte. Interesant este cum, Gloria Bistrița, de la candidată la promovare, a ajuns în poziția de fi foarte aproape de retrogradare, bistrițenii având multe puncte câștigate cu echipele din fruntea clasamentului și multe cedate celor cu care se va lupta pentru evitarea retrogradării dacă nu va învinge în ultimul meci, în deplasare, la Satu Mare.
În ultimul joc al sezonului regulat, Minerul Motru va juca acasă cu CSM Râmnicu Vâlcea, un meci care nu contează pentru niciuna dintre echipe, ambele având stabilite jumătatea de clasament în care se vor afla pentru partea a doua a sezonului, ambele urmând să piardă eventualele puncte obținute în această partidă după ce se va trece la play-off și la play-out.

FC Bihor – Minerul Motru 2-1 (2-0)
Stadion „Iuliu Bodola”, Oradea
Au marcat: Trașcă (min. 41 – autogol), R. Lukacs (min. 45) / Trifu (min. 90+1)
FC Bihor: Fildan – Letan, Pascariu, Lazăr, R. Lupu – Străuţ, Stancu (min. 62 Achim) – Pop, Popa (min. 72 Haș), Sz. Lukacs (min. 57 Mintaș) – R. Lukacs. Antrenor: Alexandru Pelici.
Minerul: Trică – Traşcă, Dicu, Inclăzan, Neacşu (min. 65 Poenaru) – Unguru (min. 65 Chirea), Stoenac, Speroni (min. 75 Hanu), Nicoloff – Fărcăşanu – Trifu. Antrenor: Gabriel Zahiu.
Cartonaș roșu: Lazăr (min. 55)
Arbitri: Florin Ovidiu Mazilu – Gabriel Bârjac, Adrian Mărginean.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here