Încă un drum recepţionat de CJ Gorj

295

Consiliul Judeţean Gorj a recepţionat, miercuri, 16 decembrie, lucrările de modernizare a DJ 673 A, Dragoteşti – Mătăsari. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean(CJ) Gorj şi cu ajutorul fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a investiţiei a depăşit 20 de milioane de lei, fără TVA.

Lucrările de modernizare a DJ 673 A, Dragoteşti – Mătăsari s-au finalizat, obiectivul de investiţii fiind recepţionat ieri de către autorităţile judeţene. Valoarea totală a investiţiei a depăşit 20 de milioane de lei, fără TVA, lucrările vizând reabilitarea carosabilului pe o lungime de 27,790 de kilometri. De asemenea, au fost modernizate nouă poduri, fiind realizate şi accesele la gospodăriile populaţiei; constructorul a montat indicatoare rutiere, parapeţi de protecţie şi a efectuat toate marcajele necesare pentru o circulaţie rutieră în bune condiţii. „Drumul judeţean 673 A Dragoteşti – Mătăsari a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu termen de punere în funcţiune în acest an. Lucrarea de investiţii a constat în reabilitarea carosabilului şi asigurarea preluării apelor pluviale prin şanţuri, reabilitarea şi repararea podurilor şi podeţelor pe acest traseu. Drumul are o lungime de 27 de kilometri.”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Modernizarea drumurilor continuă
Vestea bună pentru participanţii la trafic este că lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere judeţene va continua. „Va fi modernizat drumul de la Şiacu – Bolboşi – Borăscu – Calopăr – Turceni – Ioneşti, pe Programul Operaţional Regional, prins în programul de finanţare 2014 – 2020. De asemenea, este stabilit ca prioritate la pachet cu Drumul Judeţean Fărcăşeşti – Negomir – Borăscu şi Fărcăşeşti – Urdari – Turceni – Drumul Naţional 66. Vor intra şi aceste două drumuri în programele de modernizare cu fonduri europene şi va creşte gradul de reabilitare a carosabilului pe aceste trasee care sunt intens circulate, fiind vorba de localităţi mari, cu o populaţie numeroasă. Programele de reparaţii şi reabilitare a Drumurilor Judeţene din Gorj vor continua şi în 2016 pe proiectele deja aprobate şi care au finanţare”, a mai spus Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here