Încă o tulpină a coronavirusului: Deltacron

1037

O nouă tulpină de coronavirus a fost decoperită în Cipru. Noua variantă a fost denumită Deltacron şi are aceeaşi bază genetică a variantei Delta, alături de o parte dintre mutaţiile tulpinei Omicron.

Oamenii de ştiinţă au identificat tulpina la 25 de persoane, 11 dintre ei fiind pacienţi spitalizaţi, iar restul au simptome uşoare.

Datele legate de Deltacron au fost trimise deja pentru studiu, comunităţii ştiinţifice internaţionale.

Un cercetător din Cipru a descoperit o tulpină de coronavirus care combină variantele delta și omicron, a anunțat Bloomberg News.

Leondios Kostrikis, profesor de științe biologice la Universitatea din Cipru, a numit tulpina „deltacron”, din cauza semnăturilor genetice asemănătoare cu omicron în cadrul genomului delta, potrivit Bloomberg.

Până în prezent, Kostrikis și echipa sa au descoperit 25 de cazuri de virus. Este încă prea devreme pentru a spune dacă există mai multe cazuri sau ce impact ar putea avea.

 

„Vom vedea în viitor dacă această tulpină este mai patologică sau mai contagioasă sau dacă va prevala” față de cele două tulpini dominante, delta și omicron, a declarat Kostrikis într-un interviu acordat postului Sigma TV. El crede că omicron va depăși și deltacron, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here