Încă o sută de mineri din Motru renunţă la masa caldă

280

După ce Directoratul Complexului Energetic Oltenia, în şedinţa de săptămâna trecută, a avizat cererile a 122 de mineri din Motru privind renunţarea la masa caldă, încă o sută de angajaţi de la cele două cariere din municipiu au solicitat acelaşi lucru în aceste ultime zile. Cererea celor o sută de salariaţi, care vor tichete în locul mesei calde, vor fi supuse aprobării Directoratului întrunit în şedinţa de vineri.

În cursul zilei de ieri, liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, din UMC Lupoaia, Nicu Bunoaica, a mai dus la sediul CEO încă 30 de cereri individuale privind renunţarea la masa caldă de la unitatea minieră unde acesta lucrează. De la CEO i s-a transmis că s-au mai depus alte 70 de astfel de cereri în ultimele zile, şi salariaţi ai UMC Roşiuţa solicitând tichete de masă, fără să aştepte avizul liderilor de sindicat. De altfel, lipsa acestei aprobări a creat, ieri, polemică între Bunoaica şi cei doi lideri de la Roşiuţa şi Lupoaia, adică Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa, cei doi nedorind renunţarea la masa caldă. Bunoaica le-a spus că angajaţii au dreptul să ceară individual tichete de masă, în vreme ce ceilalţi doi o ţineau că acest drept trebuie avizat de sindicat, lucru contrazis de CCM-ul pe 2015.
“În anexa 7 din CCM-ul pe 2015 se scrie foarte clar, la poziţia D4-Alte drepturi-faptul că salariaţii pot beneficia de tichete de masă, cu excepţia celor care beneficiază de masă caldă. Aceste tichete sunt aprobate prin Directorat, la solicitarea salariaţilor. Aceste lucruri nu sunt cunoscute de cei doi lideri, care fac gargară şi populism din orice, chiar şi atunci când ştiu că nu au dreptate şi minerii vor tichete de masă”, a spus Nicu Bunoaica.
Minerii de la Motru erau singurii angajaţi ai CEO care beneficiau de masă caldă în judeţul Gorj.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here