Încă o rundă de negocieri pentru acordul funcţionarilor din DGASPC

109

Sorin Torop 2Cea de-a treia rundă de negocieri privind acordul pentru funcţionarii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj s-a derulat ieri. Pentru că nu s-a ajuns la o înţelegere asupra tuturor punctelor din acord s-a stabilit ca joi, 31 mai să aibă loc o nouă întâlnire între reprezentanţii funcţionarilor şi conducerea DGASPC. Între timp, chiar astăzi este aşteptat la sediul instituţiei un reprezentant al ITM pentru a se pronunţa asupra necesităţii unora dintre cerinţele funcţionarilor.

 

De la 1 martie se încearcă negocierea şi semnarea unui acord pentru funcţionarii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. După două runde consecutive de discuţii, din motive obiective se pare, negocierile au fost suspendate. În data de 23 mai au fost reluate discuţiile, însă nu s-a ajuns nici de această dată la un acord. Unii dintre reprezentanţii funcţionarilor din DGASPC s-au arătat nemulţumiţi de modul cum se derulează procesul de negociere a acordului. „Negocierile merg cu viteza melcului. Sunt fel şi fel de interpretări legislative cu care nu se pun de acord”, a menţionat Sorin Torop, preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC Gorj.

Reprezentant ITM în verificări la DGASPC

Două dintre solicitările funcţionarilor din DGASPC făceau referire la acordarea de materiale igienico-sanitare, dar şi a unei mese calde. Pentru a se stabili exact dacă aceste cerinţe pot fi materializate, astăzi va merge la sediul instituţiei un reprezentant al ITM. „Astăzi vine la Direcţie un reprezentant al ITM, pentru a ne spune dacă ne încadrăm în privinţa acordării materialelor igienico-sanitare”, a confirmat Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al DGASPC Gorj. Potrivit sindicaliştilor, reprezentantul ITM trebuie să se pronunţe şi în privinţa necesităţii acordării unei mese calde. „Întâlnirea cu reprezentantul ITM este pentru a obţine un punct de vedere avizat privind acordarea de materiale igienico-sanitare şi acordarea unei mese calde”, a precizat Nicolae Pasăre, preşedintele Sindicatului Salariaţilor din DGASPC Gorj.

Ultima rundă de negociere, pe 31 mai

În cadrul discuţiilor de ieri de la nivelul DGASPC s-a stabilit ca următoarea rundă de negocieri să fie pe 31 mai. Aceasta se pare că va fi şi ultima. „Continuăm discuţiile joi, pe 31 mai. În mare ne-am înţeles asupra majorităţii punctelor, astfel că joi se vor termina negocierile şi fie vom semna într-o formă sau alta, fie renunţăm”, explică Gheorghe Zisu, purtător de cuvânt al DGASPC Gorj. Preşedintele Sindicatului Funcţionarilor din SANITAS DGASPC Gorj avertizează că dacă nu se semnează acordul, nu se va mai prezenta la alte întâlniri: „dacă pe 31 mai nu se semnează, eu nu mai particip la nicio negociere”!

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here