Încă o prestaţie modestă pentru Craiova lui Bergodi

598

Universitatea Craiova nu a mai debutat în meciurile oficiale din cauza faptului că medicul echipei FC Botoşani a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Cum şi meciul Chindiei Târgovişte cu Dinamo a fost amânat din cauze similare, cea dintâi echipă s-a deplasat în Bănie pentru un joc amical. A fost un meci de 120 de minute, disputat în Lunca Jiului, şi pe care trupa lui Viorel Moldovan l-a câştigat cu 1-0. Singurul gol al partidei a venit în minutul 11, când Bericha a profitat de marcajul larg al lui Cosic şi l-a învins pe portarul gazdelor. Antrenorul Cristiano Bergodi a trimis în teren următoarea formulă: Mirko Pigliacelli – Ionuț Mitran, Mihai Bălașa, Uros Cosic, Nicușor Bancu – Alex Mateiu, Dan Nistor, Alex Cicâldău – Cristi Bărbuț, Elvir Koljic, Andrei Ivan. După pauză au intrat: Laurențiu Popescu – Florin Gardoș, Ștefan Vlădoiu, Bogdan Vătăjelu, Kamer Qaka, Antoni Ivanov, Alex Popescu, Luis Nițu, Stephane Acka, Gustavo Vagenin, Ștefan Baiaram.
Jocul doljenilor a fost mai consistent în a doua parte a întâlnirii. Craiova putea egala în mai multe rânduri, dar Ivan, Bărbuţ, Koljic sau Gustavo nu au găsit plasa din poziţii ideale. Mai mult, Alex Popescu a ratat o ocazie monumentală la ultima fază a jocului. În ciuda faptului că a fost învins de o echipă de play-out, Bergodi a declarat că nu este îngrijorat. Italianul le-a luat apărarea jucătorilor, despre care a spus că au căzut din punct de vedere mental, după amânarea jocului oficial.„Nu sunt îngrijorat. E firesc ce s-a întâmplat. Am jucat la nici 24 de ore de la vestea primită, legat de problema medicului de la Botoșani, și atunci și jucătorii au fost nervoși. Eram pregătiți să jucăm un meci de campionat! Atunci a căzut din punct de vedere mental echipa. Echipa era pregătită pentru meciul cu Botoșani, dar această veste proastă i-a demoralizat pe băieți. Chiar dacă am pierdut a fost un antrenament bun. În primele 60 de minute s-au făcut multe greșeli din punct de vedere tehnic, iar asta nu mă îngrijorează. Nu mi-e frică de Covid-19. Legat de campionat, se poate întâmpla orice dacă apare ceva peste două-trei etape. Nu știu dacă e cea mai bună perioadă și dacă se poate continua campionatul, sincer. E o problemă! Probabil sunt interese cu banii… Drepturile de televizare sunt foarte importante, dar nu e ușor. O să vedem dacă se pot juca toate etapele din play-off și play-out. Nu glumim cu sănătatea! Am văzut în Italia că a murit multă lume“, a declarat tehnicianul.

Vătăjelu: ,,Să câştigăm în campionat”
Fundaşul Bogdan Vătăjelu a apreciat că testul de verificare a fost util şi este convins că Universitatea va avea altă faţă în partidele oficiale. Jucătorul Craiovei a admis că el şi colegii lui sunt neliniştiţi.„A fost un test destul de bun pentru ambele echipe. În primele 60 de minute s-a jucat foarte frumos, ambele echipe au fost agresive, au fost faze de poartă și cred că a fost un amical reușit. Nu ne sperie înfrângerea asta. Din punctul meu de vedere putem pierde toate meciurile amicale, dar să câștigăm în campionat. Cred că asta ne-ar mulțumi pe oricare dintre noi. Cu Viitorul am pierdut primul meci și l-am câștigat pe cel de-al doilea, așa că s-a echilibrat balanța. În amicale nu sunt rezultate reale, pe care să le percepi ca pe cele oficiale. Acelea sunt de alt tip. Poate și concentrarea a scăzut, pentru că v-am zis, așteptam un meci oficial. Când am aflat vestea, toți jucătorii ne-am strâns într-un loc și am discutat despre chestia asta. E o frică, pentru că nu știm ce să credem, fiecare dintre noi are o familie acasă. Sper să pornească acest campionat, altfel ar fi o pierdere pentru toți. Suntem de aproape trei luni în pauză și nu ne face deloc bine“, a declarat Vătăjelu.În etapa viitoare, Universitatea Craiova va juca cu Astra Giurgiu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here