Încă o lovitură pentru fostul agent-șef Dăianu, de la Penitenciarul Târgu-Jiu, după condamnare

293

Toți cei trei inculpați din dosarul de mită, printre care se află și un fost agent șef de la Biroul de Educație, din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu, au atacat sentința de la Tribunalul Gorj. Bărbatul judecat pentru luare de mită este nemulțumit după ce a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Apel au formulat însă și procurorii care cer o pedeapsă mai aspră în această cauză. Instanța a decis ca Ioan Daniel Dăianu să rămână în arest până la stabilirea verdictului, pe 25 octombrie. ”Condamnă inculpatul Dăianu Ioan Daniel la doi ani de închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată perioada reținerii și arestului preventiv, de la data de 28 aprilie la zi. Menține măsura arestului preventiv”, au stabilit magistrații. Fostul angajat al penitenciarului nu s-a lăsat mai prejos și a formulat contestație, însă instanța din Bănie nu i-a admis acțiunea: ”Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Dăianu Ioan Daniel, Sărsan Toma Dacian, Mutu Dumitru Dan, ca fiind legală şi temeinică. Stabileşte termen intermediar pentru verificarea măsurilor preventive la data de 19.09.2016. Definitivă”.
Dăianu este acuzat că, în aprilie, ar fi primit bani de la familia unui deținut, pentru a-l ajuta să obțină aprobarea unei învoiri de Paște. “Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. i-a promis deținutului M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Târgu-Jiu, dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D., în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop, a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani, ocazie cu care lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant a lui D.I.D. care tocmai primise suma de 500 euro și bunuri de la S.T.D., în scopul menționat anterior”, se precizează în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.
În același dosar au fost trimiși în judecată alți doi inculpaţi, deţinutul şi o persoană din familia acestuia, pentru dare de mită. În timp ce persoana privată de libertate s-a ales cu 913 zile de închisoare, celălalt bărbat a primit o pedeapsă de un an și patru luni.
Acesta nu este singurul caz de la Penitenciarul Târgu-Jiu. Un alt fost angajat a fost condamnat tot pentru luare de mită. Petre Rujan, fostul subofițer suspectat că le oferea deținuților din Penitenciarul Târgu-Jiu telefoane și băuturi alcoolice, a primit doi ani și șase luni de închisoare, însă hotărârea nu este definitivă nici în cazul său.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here