Încă o lovitură pentru agentul acuzat de luare de mită

339

Ioan Daniel Dăianu, agentul şef de la Penitenciarul Târgu-Jiu, prins în flagrant de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, în timp ce primea 500 euro de la ruda unui bărbat aflat după gratii, pentru aprobarea unei învoiri de Paște, a fost prezentat, ieri, în fața magistraților de la Tribunalul Gorj. Acesta a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, pentru luare de mită, iar ieri s-a stabilit să rămână după gratii în timpul procesului.

daianu3_ins”Menține măsura arestării preventive a inculpaților. Cu drept de contestație”, au decis judecătorii. Ceilalţi doi inculpaţi, un deţinut şi o persoană din familia acestuia, sunt acuzaţi de dare de mită. Toţi trei se află în arest de pe data de 29 aprilie, măsura fiind dispusă pe o perioadă de 30 de zile. “Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. i-a promis deținutului M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Târgu-Jiu, dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D., în perioada Sărbătorilor Pascale.

daianu4_insÎn acest scop, a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani, ocazie cu care lucrători ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vâlcea și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant a lui D.I.D. care tocmai primise suma de 500 euro și bunuri de la S.T.D., în scopul menționat anterior”, se precizează în comunicatul DGA.

daianu5_insDăianu a intrat în silenzio stampa
Fostul agent Ioan Daniel Dăianu a refuzat să comenteze acuzațiile care i se aduc, la fel ca și colegii săi de dosar.
La tribunal i-au așteptat rudele, însă nu au putut să-i vadă decât câteva secunde, pe fereastră. Reprezentanții Penitenciarului Târgu-Jiu au precizat că, în prezent, în cazul lui Dăianu, a fost suspendat contractul de muncă. Aceeași măsură a fost dispusă și pentru Petre Rujan, un fost subofițer suspectat că le plasa deținuților din Penitenciarul Târgu-Jiu un telefon și băuturi alcoolice. Acesta a fost trimis în judecată în ianuarie, tot pentru luare de mită. Următoarea înfățișare va avea loc pe 2 iunie, la Tribunalul Gorj. Bărbatul este acuzat de introducere în mod ilicit de telefoane mobile și alte obiecte interzise, dar și de folosirea de informații nepublice ori permiterea accesului la acestea.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here