Încă o donație din partea AOAG! – Sistem de depistare a anticorpilor COVID-19, instalat la SJU Târgu-Jiu

906

Oamenii de afaceri și gorjenii cu suflet mare care au strâns sume importante de bani și au donat un laborator complet de genetică moleculară Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, ce a fost acreditat și unde se fac testări pentru depistarea COVID-19, nu s-au oprit aici! Zilele acestea, afaceriștii au donat SJU și un sistem de depistare a anticorpilor în cazul noului coronavirus, dar este util și în diagnosticarea mai multor boli ce țin de patologia infecțioasă.

Întreaga inițiativă aparține Asociației Oamenilor de Afaceri Gorjeni (AOAG), medicilor, firme, dar și altor persoane cu suflet mare din județ implicate. Recent, un sistem de depistare a anticorpilor IgM și IgG ce apar la scurt timp după contactarea COVID-19 a ajuns în dotarea unității spitalicești județene.,,S-a încheiat și ultima etapă din acțiunea COVID-19, inițiată în luna aprilie de Asociația Oamenilor de Afaceri Gorjeni, la care s-au alăturat societăți comerciale, fundații și chiar persoane fizice care au dorit să contribuie la dezvoltarea sistemului medical gorjean. A sosit și s-a instalat și sistemul de diagnostic ELISA EUROIMMUN ANALYZER – un sistem complet automat, care determină anticorpii IgM și IgG ce apar la câteva zile după contactarea bolii, și care permit diagnosticul serologic în faza acută, dar și diagnosticarea persoanelor care au trecut prin boală și s-au vindecat. De asemenea, aplicabilitatea acestui sistem ELISA este foarte mare, putând fi folosit la diagnosticul mai multor boli infecțioase și alergii, fiind de o utilitate reală spitalului, pentru viitor. În numele medicilor care au inițiat această acțiune, le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru ca Spitalul Județean Târgu-Jiu și județul Gorj să fie un loc sigur și pacienții să poată beneficia de servicii medicale de calitate”, a declarat medicul Bogdan Niculescu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Continuă donațiile de echipamente
,,Prin implicarea activă a medicilor alături de oamenii de afaceri, s-a identificat încă de la începutul campaniei, necesitatea procurării unui analizor ELYSA EUROIMMUN, ca și achiziție secundară. Acest echipament ajută la depistarea a numeroase boli infecțioase sau alergii, pe lângă testarea efectivă în vederea depistării anticorpilor COVID-19.La momentul demarării campaniei de strângere de fonduri, nu putea fi estimat sau anticipat nivelul de angajare și cuantumul donațiilor. Prin urmare, s-a semnat un contract de achiziție sub rezervă. Din fericire, spiritul civic de care au dat dovadă donatorii în cadrul campaniei, a fost impresionant, iar succesul campaniei a fost mai mare decât cel scontat inițial. Așadar, implicarea fără precedent a tuturor celor care au participat la această acțiune, face posibilă aducerea noului echipament analizor complet automat ELYSA EUROIMMUN, în cadrul laboratorului nou înființat, alături de un set de 300 de teste. Echipamentul de testare a fost montat, miercuri, în cadrul laboratorului din Spitalul 700. Achiziția noului echipament va fi completată cu donarea prin aceeași campanie a cinci monitoare ATI, care fac posibilă salvarea mai multor vieți de către medicii gorjeni. Încă o dată merită reamintit faptul că și aceste ultime achiziții, se datorează acelorași donatori care au făcut posibilă realizarea și dotarea într-un timp foarte scurt a laboratorului genetic. În calitate de președinte al AOAG 2017 transmit mulțumirile mele fiecăruia dintre participanți. Totodată, intenționez organizarea unei reuniuni a tuturor donatorilor, de îndată ce va fi posibil din punct de vedere legal. Reuniunea va avea drept scop atât recunoașterea meritelor fiecărui participant la strângerea de fonduri, cât și prezentarea efectivă a achizițiilor realizate și a modului în care au fost utilizate fondurile pe tot parcursul campaniei”, a declarat Lelius Stănușoiu, președintele AOAG 2017.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here