Încă o deziluzie…

278

Trupa lui Constantinides nu se regăseşte deloc şi are parte de un final de an 2014 de coşmar, cu înfrângeri drastice în ultimele trei partide oficiale, Energia cedând cu 83-62 (24-24, 25-12, 16-10, 18-16) în deplasare în faţa celor de la BC Mureş Târgu Mureş.

Deşi plecaseră la Târgu Mureş cu gândul de a şterge impresia proastă lăsată în ultimele partide disputate şi să profite de un sezon nu tocmai reuşit al “tigrilor”, jucătorii Energiei nu au reuşit decât să adauge încă o înfrângere ruşinoasă bilanţului echipei gorjene.
Energia nu a contat decât în primul sfert, încheiat la egalitate, după care a clacat lamentabil în cel de-al doilea, sfert pierdut cu 25-12. Echipa gorjeană a avut o prestaţie jenantă în acest meci, capitolul recuperări fiind din nou unul în care echipa gorjeană a pierdut duelul cu adversara. Gazdele au avut 39 de recuperări în vreme ce elevii lui Constantinides abia de au adunat 23, ceea ce a dat un plus important mureşenilor în economia unui meci afectat clar şi de oboseala acumulată de jucătorii Energiei, însă acest aspect tinde să devină o scuză cu care se acoperă prea multe deficienţe din jocul echipei gorjene.

Prea puţine flori, prea multă ceaţă
Miloşevic a fost singurul care şi-a asumat răspunderea aruncărilor în prima jumătate a meciului, apoi fiind acompaniat şi de Troupe şi Darby, însă a fost prea puţin chiar şi pentru înfrângere la un scor mai uşor de suportat de fanii Energiei. Turner a fost din nou o umbră pe teren, cu o singură aruncare din acţiune şi aceea nereuşită, cu un singur punct şi două recuperări, dar cu patru greşeli personale în ceva mai mult de cinci minute pe teren. Este cât se poate de evident că Turner nu poate continua la Energia, conducerea clubului fiind obligată să caute o altă soluţie pentru un post mai mereu sensibil la Târgu Jiu. Watson a fost şi el şters, la fel şi Karpelesz, Aktaş este limitat şi nu ajută echipa, la fel ca şi Minea, Ştefan şi chiar şi Vlaicu, aşa că Energia pare a avea mari emoţii chiar şi pentru ultimul meci din 2014, când la Târgu Jiu va sosi, pe 23 decembrie, Gaz Metan Mediaş, o altă mare deziluzie a acestui sezon, medieşenii pierzând lamentabil pe teren propriu în această rundă în faţa celor de la Timba după ce administraseră Stelei singura înfrângere din actuala stagiune.

Programul i-a doborât
Energia a capotat în acest final de sezon, rezultatele devenind ruşinoase în ultima vreme. Dacă la începutul sezonului trupa lui Constantinides pierdea la limită, pe final de joc, având o apărare destul de bună, acum meci de meci echipa încasează înfrângere după înfrângere şi aceastea nu mai sunt deloc la un scor strâns. Diferenţele depăşesc 20 de puncte, iar mai toţi adversarii au fost aproape să administreze “suta” Energiei.
Secundul Energiei, Claudiu Alionescu, spune despre înfrângerea de la Tîrgu Mureş că a fost una conformă cu jocul, unul în care gorjenii au contat doar în primul sfert: „Am avut o evoluţie mai slabă, ultimele trei sferturi stau dovadă. În primul sfert am fost conduşi, am avut puterea să revenim, dar apoi am pierdut urma adversarului care s-a distanţat pe tabelă. Nu am fost lucizi, nu am putut reveni, Mureşul este o echipă bună, dornică de victorie, ei pierduseră multe meciuri acasă aşa că au căutat să-şi îndrepte linia de clasament”, a declarat Alionescu. Acesta mai spune că forma slabă a echipei se datorează oboselii generate de desele deplasări lungi la care Energia a fost obligată în ultimele săptămâni: „Oboseala acumulată îşi spune cuvântul. Sper ca până la meciul de marţi cu Gaz Metan să ne recuperăm şi să terminăm anul cu 6 victorii şi 6 înfrângeri. Principala noastră armă, apărarea nu mai este la parametrii normali. Una dintre cauze este oboseala, nu ne mai putem mişca aşa cum trebuie şi apărarea este la parametrii mai scăzuţi, de aceea primim multe puncte”, a mai declarat Alionescu.

Doar suporterii şi-au făcut datoria
Energia nu duce lipsă de suporteri devotaţi, echipa gorjeană având susţinători şi la meciurile jucate în deplasare. Suporterii au însoţit Energia la Bucureşti, la Cluj, la Sofia şi chiar şi la Târgu Mureş, dar în timp ce ei şi-au făcut datoria şi au încurajat echipa, trupa lui Constantinides le-a rămas datoare: „Ţin să le mulţumesc celor 20 de suporteri care au venit la Mureş să ne susţină. Din păcate nu i-am mulţumit cu o evoluţie bună şi un scor pe măsură, însă vrem să ne revanşăm în faţa tuturor în meciul de marţi cu Gaz Metan Mediaş de acasă”, a mai declarat Claudiu Alionescu, antrenor secund al Energiei. La Sofia, la ultimul meci din Grupa B a FIBA EuroChallenge, Energia a fost încurajată de circa 100 de suporteri gorjeni, care au călătorit peste 20 de ore pentru a fi alături de favoriţii lor.

BC Mureş Târgu Mureş – Energia Târgu Jiu 83-62 (24-24, 25-12, 16-10, 18-16)
Sala Sporturilor, Târgu Mureş
BC Mureş: Polyak (3), Barro (20), Adamovic (15), Peciukas (8), Ivanovic (8), Oprea, Corpodean, Jakab, Lazăr (6), Gajovic (9), Căpuşan (4), Ceskovic (10). Antrenor: Srecko Sekulovic.
Energia: Watson (4), Troupe (16), Ştefan, Darby (14), Kremen (3), Milosevic (21), Minea, Vlaicu, Karpelesz (3), Aktaş, Turner (1). Antrenor: Antonis Constantinides.
Arbitri: Fabiana Martinescu, Ciprian Stoica, Cosmin Prişcă.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here