Încă o condamnare pentru evaziune în familia Potîrcă!

351

E “concurență” mare în familia fostului candidat la Președinția României, după ce încă o rudă a lui Constantin Ninel Potîrcă a primit acum o condamnare la închisoare într-un dosar de evaziune fiscală. Toma Potîrcă a pledat vinovat în fața judecătorilor și a fost condamnat acum la 2 ani de închisoare, după ce a emis peste 200 de facturi fiscale pentru operațiuni comerciale fictive. Și partenerul său de afaceri Gheorghe Aurel Stănescu a pledat vinovat în fața judecătorilor gorjeni, el având oricum mai multe condamnări la activ pe la diverse instanțe de prin țară. Doi ani de închisoare au fost dispuși și pentru acesta, dar pedepsele au fost contopite cu cele pe care inculpatul le avea deja în cazier și așa a rezultat o pedeapsă de 5 ani și jumătate, cu executare.

Decizia judecătorilor nu este definitivă deocamdată, dar ea îi obligă pe inculpați să plătească prejudiciul adus bugetului de stat pentru ca pedeapsa să nu fie modificată mai aspru. “Obligă în solidar inculpaţii Potîrcă Toma și Stănescu Aurel Gheorghe la plata către Statul Român, reprezentat prin Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală a Finanțelor Publice Craiova – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Gorj, a sumei de 167.631,96 lei reprezentând prejudiciu calculat conform expertizei contabile, precum și accesoriile calculate conform legislației fiscale până la achitarea integrală a debitului principal”, a decis Tribunalul Gorj.
Prin verdictul respectiv judecătorii au menținut și măsura sechestrului asiguratoriu dispus de procurori pe diverse bunuri ale celor doi inculpați, inclusiv palatul din Meteor al familiei Potîrcă, în vederea recuperării prejudiciului. De asemenea, magistrații au dispus anularea celor peste 200 de facturi fiscale emise pentru operațiuni comerciale nereale, fiecare dintre inculpați având de achitat și câte 2500 de lei cheltuieli judiciare statului român. În prezent, Constantin Ninel Potîrcă și fratele său Tănase Potîrcă sunt în spatele gratiilor unde execută pedepse de câte 8 și, respectiv, 6 ani închisoare pentru evaziune fiscală, fostul candidat la Președinția României mai fiind inculpat și într-un alt dosar de același gen, în care mai are însă de așteptat până va afla verdictul judecătorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here