Încă nu s-au adunat toți

429

Lotul pandurilor nu este complet nici a doua zi după reunire, asta deși la antrenamentul de marți după amiază s-a alăturat colegilor și vârful Deivydas Matulevicius. Petre Grigoraș speră ca până la finalul săptămânii oficialii olteni să oficializeze și 3-4 transferuri.

Ieri, pandurii lui Grigoraș au efectuat vizita medicală la Craiova. Prin cabinetele medicilor din Bănie au trecut doar 21 de fotbaliști, între care și vârful baltic Deivydas Matulevicius, reîntors din vacanță. Lituanianul s-a refăcut complet după accidentarea suferită pe finalul sezonului trecut și este apt din punct de vedere fizic.
Singurul care nu a efectuat vizita medicală la Craiova a fost fundașul Marian Pleașcă. Acesta va primi viza de la București, după un control mai amănunțit, mai ales după problemele suferite în iarnă când a leșinat la pregătire în Antalya.
Încă sunt așteptați la Târgu Jiu Feyz Shamsin, aflat în recuperare în Germania, și vârful brazilian Alex dos Santos, cu care clubul este în negocieri avansate.
Elton da Silva are șanse mici să continue la Pandurii, dar el rămâne în România. “Încă nu știu unde merge fratele meu, dar sigur aici în România”, a confirmat Erico da Silva.
Petre Grigoraș speră ca până la startul primului stagiu de pregătire să aibă lotul conturat. Grig așteaptă ca oficialii gorjeni să perfecteze 3-4 transferuri în acest weekend. “Nu e nicio problemă la Pandurii. În zilele următoate, până duminică, urmează să anunțăm 3-4 achiziții”, a spus Grigoraș.

Amical cu Gaz Metan Mediaș
Pandurii au perfectat un prim meci de verificare în stagiul de la Sibiu, programat între 23 iunie și 4 iulie. Echipa lui Grigoraș va juca pe 1 iulie cu o altă divizionară A, Gaz Metan Mediaș. Cum Petre Grigoraș ar vrea două jocuri amicale în cantonamentul de la Sibiu, oficialii olteni mai poartă negocieri și cu divizionara secundă, CSM Râmnicu Vâlcea. Acest al doilea joc ar urma să aibă loc pe 3 iulie, la Făgăraș, la jumătatea distanței dintre cantonamentul pandurilor și cel al vâlcenilor de la Poiana Brașov.

Mingote, la al șaptelea sezon la Târgu Jiu
Pedro Mingote este cel mai vechi component al echipei Pandurii. Lusitanul a ajuns la Târgu Jiu în 2008, iar acum se află în fața celui de-al șaptelea sezon la gruparea olteană. “Așteptăm să fie un an bun, mai bun decât trecutul. Ne dorim cât mai mult, dar au plecat mulți jucători, trebuie să mai vină. Mă bucur că sunt încă un an aici, să terminăm cât mai sus”, a spus Pedro.
Postul de portar la Pandurii e cel mai bine acoperit, trei goalkeeperi cu experiență luptându-se pentru postul de titular, Gliwa, Mingote și Stanca. “Concurența e bună întotdeauna, iar Pandurii e bine acoperită pe postul de portar”, susține portarul portughez.

Ciucur a dansat la nunta lui Chiricheș
Alexandru Ciucur s-a distrat de minune în vacanță. Fotbalistul a participat la nunta fostului său coleg de la Pandurii, Vlad Chiricheș, organizată într-un palat din Florența. Ciucur s-a simțit ca acasă la Florența unde s-a dansat numai moldovenește. “A fost o nuntă foarte frumoasă, a fost o nuntă de vis. Vlad a rupt ringul, el dansează bine. Mă bucur că a făcut pasul acesta, acum urmăm noi. Mireasa nu s-a furat, a rămas acolo. A fost o nuntă mai restrânsă. S-a dansat moldovenește, nu oltenește”, a declarat Ciucur.
Cristi Constantinescu

Cupa Ligii deschide sezonul 2014-2015
Liga Profesionistă de Fotbal a publicat programul de disputare a Ligii 1 şi a Cupei Ligii. Prima etapă de campionat se va juca pe 25-28 iulie.
Pe 16 iulie se va disputa turul preliminar al Cupei Ligii. Returul în Liga 1 începe pe 20-23 februarie 2015. De asemenea, finala Cupei Ligii e programată pentru data de 20 mai. Conform site-ului LPF, etapele programate la finalul săptămânii în Liga I se vor disputa pe durata a patru zile (vineri, sâmbătă, duminică şi luni). În cazul etapelor intermediare, programul urmează să fie stabilit ulterior şi va fi comunicat cluburilor în termenul prevăzut de regulament.
Campionatul va debuta pe 25 iulie, iar ultimul meci de Liga 1 din anul calendaristic 2014 se va disputa pe 8 decembrie. Nu va fi și ultima partidă oficială, întrucât pe 13 decembrie este programată faza sferturilor de finală ale Cupei Ligii.
Prima etapă din 2015 se va juca pe 17 februarie, iar campionatul se va încheia pe 28 mai.
Cupa Ligii debutează, în noul format, la jumătatea lunii iulie, cu un tur preliminar și mai are două faze programate în 2014: optimile de finală și sferturile de finală. Ultimul act va avea loc pe 20 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here