Încă doi baschetbalişti la CSM Târgu-Jiu

908

Oficialii echipei de baschet au anunţat, marţi, că au acceptat oferta FRB de a evolua în Liga Naţională în sezonul viitor. Trupa pregătită de Claudiu Alionescu va juca în grupa valorică B, una puternică, iar la Târgu-Jiu mai sunt aşteptate două transferuri. Evident, poziţiile vizate sunt cea de conducător de joc şi cea de pivot. Doi jucători de peste hotare vor fi acontaţi de către CSM Târgu-Jiu. Antrenorul principal al formaţiei noastre a afirmat că jucătorii sunt motivaţi să evolueze într-un eşalon superior, iar invitaţia făcută de Federaţie e o ,,recompensă morală” pentru ce s-a întâmplat în sezonul precedent, când ACS Târgu-Jiu a promovat pe teren, dar nu a avut fonduri să continue în noua ligă.
,,Cu siguranţă, publicul spectator va vedea o echipă care se va lupta de la egal la egal cu orice adversar. Ne dorim să producem un baschet frumos, şi să încununăm evoluţia noastră cu bucurii pentru conducerea echipei noastre şi pentru fani. Ne dorim încă un jucător pe poziţiile 1-2 şi un 5 clasic, acolo vrem să dublăm. Prin lotul pe care l-am făcut, l-am adus pe Kilyen Ors de la Târgu Mureş, o poziţie unu clasică, şi o poziţie 5 clasică, pe Andrei Gheorghe de la Dinamo Ştiinţa. Acolo avem nevoie de dubluri pentru că nivelul va fi unul foarte tare, iar jucătorii străini or să vină cu un plus valoare la echipele la care vor evolua”, a declarat Alionescu.
Directorul de la CSM Târgu-Jiu, Robert Bălăeţ, a admis că discuţiile cu FRB au fost purtate de ceva vreme, iar lotul gorjenilor a fost conturat pentru grupa valorică B.
,,Suntem pregătiţi să evoluăm în acest eşalon superior. De fapt, şi calculele dinainte ni le-am făcut tot pentru acest eşalon, iar achiziţiile de jucători români au fost făcute pentru acest eşalon. Am hotărât să mergem pe acelaşi nucleu şi să aducem doar doi jucători străini până în iarnă. Va fi mult mai greu decât la liga a doua, dar sper, împreună cu conducerea tehnică şi aportul suporterilor, să facem faţă cu brio”, a adăugat Bălăeţ.
Primarul municipiului, Marcel Romanescu, i-a mulţumit şi fostului internaţional gorjean, Claudiu Fometescu, acum reprezentant FRB, şi a declarat că decizia forului autohton a avut la bază şi buna colaborare dintre federaţie şi autorităţile locale la turneele de streetball organizate la Târgu-Jiu.
,,Trebuie să-i mulţumim şi lui Claudiu Fometescu. Sunt convins că astăzi suntem în Liga Naţională şi datorită faptului că este unul dintre decidenţii din Federaţia Română de Baschet. Cred că au ţinut cont şi de evenimentul organizat doi ani consecutiv la Târgu-Jiu, acel campionat naţional de baschet 3×3, în care noi, ca autoritate publică locală, ne-am respectat, în totalitate, obligaţiile pe care le-am avut prevăzute. Pe conducătorii de la CSM Târgu-Jiu îi aşteaptă o mare responsabilitate, dar sunt sigur că vor face faţă”, a spus edilul.
Echipa de baschet va debuta în meciurile oficiale în luna octombrie.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here