Încă cinci microbuze electrice pentru elevii din Gorj

421

Al doilea lot de microbuze electrice pentru elevii din Gorj a fost livrat luni, 1 iulie. Microbuzele au fost distribuite deja către primăriile declarate eligibile în cadrul proiectului. Este vorba de Berlești, Bolboși, Drăguțești, Stejari și Văgiulești.

Furnizorul declarat câștigător în cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj”, finanțat prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, a livrat, luni, 1 iulie, al doilea lot de microbuze electrice.
În cursul zilei de marți, 2 iulie, microbuzele electrice școlare au fost distribuite către UAT-urile declarate eligibile în cadrul proiectului.
„Obiectivul proiectului «Microbuze electrice pentru elevii Județului Gorj» vizează adaptarea infrastructurii unităților de învățământ la standarde europene de dezvoltare sustenabilă, respectiv conștientizarea generațiilor viitoare în ceea ce privește schimbările climatice.
Valoarea totală a proiectului este de 30.776.011,20 lei (fără TVA), respectiv 36.623.453,33 lei (cu TVA), din care: 30.172.560,00 lei (fără TVA) alocare financiară eligibilă prin PNRR, la care se adaugă TVA-ul eligibil de la bugetul de stat în valoare de 5.732.786,40 lei și 603.451,20 lei (fără TVA), respectiv 718.106,93 lei (cu TVA), cheltuieli neeligibile, reprezentând contribuția proprie a Județului Gorj”, a informat Consiliul Județean Gorj.
În total, 27 de microbuze electrice au ajuns în școlile din județ. Primul lot a fost distribuit, la finalul lunii mai, către primăriile din Negomir, Roșia de Amaradia, Glogova, Slivilești, Dănciulești, Drăgotești, Prigoria, Baia de Fier, Bălești, Borăscu, Căpreni, Crasna, Licurici, Logrești, Vladimir, Bumbești-Pițic, Hurezani, Polovragi, Runcu, Stănești, Peștișani și Săulești.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here